21-04-08

nieuw PR ;-(

antwerpenZondagmorgen om 6.15 jammerde de wekker me uit een vaste slaap. Een doucke, 3 boterhammen en een kop koffie later stond mijn moeder al aan de deur, zij zou me tijdens de marathon op de fiets begeleiden en heeft dat schitterend gedaan. Aan de sporthal in Mol op de volle vabcobus richting Antwerpen waar we zonder fileproblemen om 8.30 toekwamen. Het sportdorp op linkeroever zat al aardig vol. T-shirt afhalen, omkleden, aanschuiven aan de sporttascamion en de toiletten en nog wat losgelopen met Cois en Erik. Om 10 voor 10 naar de startbox waar we Lydie en Cois nog net op tijd vonden. Na de korte aanmoedigen van Patrick Janssens konden we vertrekken. Eerste km ging in 5.10, 2de in 5.20. Daarna schommelde het tempo de hele tijd tussen de 5.30 en 5.40. De konijnepijp was de eerste hindernis van de dag. Even met Edith en Katrien meegelopen maar die hadden vandaag superbenen en lieten ons al snel achter zich, knap gedaan meisjes. Kilometeraanduiding was niet alles en zorgde voor behoorlijk wat verwarring, dat kan in de toekomst toch beter. Halfweg moedigde Marc ons aan en kwamen we door in 1.59.13, ik zat toen al niet meer fris. Was het de eerste warmte, misschien te snel gestart of ben ik toch maar een watje ;-) ? De volgende 10 K nog mooi tempo kunnen houden, 31 K na 2.57.11. Ondertussen had ik de 2 Cois en Lydie moeten laten gaan, zachtjes liepen ze van mij weg. Gelukkig had halfweg Nancy aangesloten om mijn lijden te verzachten, bedankt meisje! Na 32K was het vet wel echt van de soep, de calvarietocht kon beginnen. Trainingsmaatjes Erica en Huguette die trager gestart waren kwamen me voorbijgevlogen, beiden hebben een knappe tijd neergezet. Na 33 K kramp in het rechterachterbeen, effe stappen en terug verder, na 35 K kramp in het linkerbeen, tempo laten zakken naar 6.30 en zo kropen we verder. Na 4.17.09 aangekomen op de grote markt, ongelooflijke sfeer en gigantisch veel supporters, eindelijk heeft België de marathon die hij verdient ;-). Kon bijna janken van de tegenstrijdige gevoelens, blij met het PR maar we hadden toch een veel betere tijd in gedachten voor de start ... . Op naar Berlijn, op naar een nieuw PR !?

13:53 Gepost door bob | Permalink | Commentaren (19) |  Facebook |

13-04-08

't zit er bijna op

scherpenheuvelDe voorbereiding op de marathon van Antwerpen zit er zo goed als op. Na de lange duurloop van 32 K naar Scherpenheuvel vorige week zondag in ideale weersomstandigheden (Frankboy had de bal nog maar eens compleet misgeslagen, ipv de voorspelde winterse buien liepen we meer dan 3 uur in een lekker lentezonnetje) liepen we de voorbije week nog 77 K. 't Wordt tijd dat het erop zit, alles begint te knellen, pitsen, schuren en wringen. Dinsdag lopen we nog 16 K aan 6.20 en donderdag 8 K waarvan 2 aan marathontempo. 't Kopke staat gericht op een tempo van 5.30 min/km, hopelijk kunnen we dit volgende week zondag ook volhouden.

14:07 Gepost door bob | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

05-04-08

kloteweer

laarsNog 2 weken te gaan en de nervositeit begint lichtjes toe te nemen. Voorlopig zit alles nog goed op z'n plaats en over de vorm mag ik nie klagen. De trainingen kunnen zonder al te veel problemen afgelegd worden, alleen het weer zou toch iets beter mogen zijn (met de nadruk op iets, geen toestanden zoals vorig jaar in april, hè Jan ;-) . De voorbije dinsdag liepen we 8 x 1 K in 5.10 min/km, donderdag een lange duurloop van 22 K, vandaag 4 blokken van 3 K tegen marathontempo (we gaan gaan voor 5.30). Morgen staat onze langste duurloop op het programma en lopen we met z'n allen nog eens de 32 K naar scherpenheuvel langs bos en veldwegen. Met het voorspelde weer gaat dat nog een leuk en vettig boeltje worden, zal m'n botten al eens gaan zoeken sè.

14:04 Gepost door bob | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |