27-01-08

keiheuvel

keiheuvelDeze week 35.5 K gelopen. Ook het zwemmen gaat me steeds beter af en de Wezenberg is een prima locatie om tijdens de middagpauze even het water in te duiken. Deze week 2 x 20 baantjes gaan trekken, goed voor 2 K zwemplezier. Gisteren de eerste wedstrijd van het jaar gelopen op de Keiheuvel. Wedstrijd werd georganiseerd door Triamo, de Molse triathlonclub die ondertussen al een Belgische kampioen heeft voortgebracht. Eerst een tweetal km ingelopen met Cois en Wim, dan wedstrijdje van 6 K in 29.28 en nog 3 K uitgelopen. Parcours was iets te zwaar om een goeie tijd neer te zetten, we zijn dan ook vrij rustig begonnen en naar het einde toe wat versneld. Nadien nog wat Leffe's gedronken en dankzij de 'onschuldige kinderhanden' van mijn eigen koters nog wat 'mooie' prijzen' meegenomen. Vandaag een goei 11 K gelopen met z'n zessen, voor een stuk langs een nieuw traject dat we één van de weken toch eens moeten gaan afpunten. Bij Wim vindt je veel van de recente lopen terug, een bezoekje aan zijn nieuwe blog meer dan waard !

17:15 Gepost door bob | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

20-01-08

koekoek

koekoek De loopteller van de voorbije week klokt af op 47.5 K. Dinsdag intervallen op de piste (versnellingen van 200 tot 800 meter) en donderdag 13 K aan 6 min/km . Gisteren fartlektraining op de Galbergen met 10 versnellingen van 100 meter, 4 van 500 meter en 1 x 1000 en vandaag de eerste langere duurloop. De KWB van Meerhout organiseerde 3 mooie boslopen doorheen de Belse Bossen, wij kozen voor het parcours van 16.1 K. Best wel zwaar met het modderige parcours, de talrijke zandheuvels en strakke wind. Het traject zelf was wel meer dan de moeite waard met nauwelijks een passage door de bewoonde wereld, zeer goed bewegwijzerd en halverwege voorzien van een eenzame drankpost. Knap voor een eerste organisatie, dit smaakt naar meer. Het lopen zelf verging me vrij goed, tempo lag heel de tijd rond de 6.40 min.km en het hart sloeg gemiddeld 126 keren per minuut.

13:55 Gepost door bob | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

13-01-08

water, wind en drogredenen

prinsenpark1Gisteren in m'n uppie 11 K gelopen door de regen. Ben nog eens langs de put van 't Rauw gelopen, zo tegen 6 min/km met op 't laatst 10 versnellingen van 100 meter. Natuurlijk geen kat tegengekomen, wel een ree gezien. Vandaag had ik de mooie intentie om de 6 K in Genk te lopen maar het late vertrekuur, de verre verplaatsing, de goesting, het teveel aan wijn gisterenavond, de vrienden die niet meewilden beslisten er uiteindelijk anders over en dus stond ik deze morgen om 10 u. aan het Prinsenpark om 4 keer het blauwe rondje te draaien. Wel een groepje hoger meegelopen, samen met de Cois en Liesbeth. Goed voor 12 K waarvan 9 tegen 5.25 min/km wat gezien de wind en zompige ondergrond best wel zwaar was. De volgende week wordt het aantal km lichtjes opgedreven met volgende week zondag voor het eerst in maanden terug een langere duurloop van 15 K. Benieuwd of de carrosserie het de volgende weken gaat uithouden ... .

18:01 Gepost door bob | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

06-01-08

portaventura

portaventuraVandaag werd er gelopen in de omgeving van de Rauwse Meren met vertrekpunt Portaventura, de nieuwe jachthaven aan het Zilvermeer. Het werd een prachtige loop rond de verschillende zandwinnings- en sprietputten van de gemeente Mol. De opkomst was royaal met het mooie weer en ieder had z'n verhaal te vertellen.De eerste plannen voor het nieuwe jaar werden besproken. Zelf ga ik tot eind februari deelnemen aan een aantal wedstrijden tot 10 km (LPM in Genk, IRRM in Mol, kajakjogging Geel, Midwinterjogging Hasselt). Ondertussen worden er ook nog lactaattesten afgenomen (20 februari) en afhankelijk van het resultaat wordt in A'pen de marathon of 10 mijl gelopen. Als training staat ook de halve marathon van Drunen op het programma, volgens velen een schitterend parcours door de Loonse en Drunense duinen (iets boven de Efteling in Nederland?). Vanaf mei dan terug een aantal lokale wedstrijden (Abdijtocht in Averbode, Vabcowedstrijd Mol, the classic in Tessenderlo). Daarna begint dan terug de opbouw naar het hoogtepunt van 2008, de marathon van Berlijn. Ziezo, voorlopig genoeg plannen gemaakt, en nu moeten we het natuurlijk nog doen hè ...

13:40 Gepost door bob | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

05-01-08

De kop is eraf

parijsVoor alle lieve blogkijklopertjes een gelukkig, sportief, kwetsurenvrij en gezond 2008, vol met verrassende looptochten en persoonlijke records. 2008 is voor mij alvast goed begonnen. Het jaar werd in goed gezelschap uitgewuifd op de uitverkoren velden van Parijs en enkele uren later ingelopen in het prachtige 'Parc De Luxembourg'. Parijs was mooi tijdens de jaarovergang en heeft op onze kinderen alvast een behoorlijke indruk gemaakt met al z'n monumenten, z'n metrosysteem en z'n clochards. Vandaag met de vabcovrienden gelopen in het 'Parc des Princes', iets minder indrukwekkend dan de Parijse parken maar toch altijd een leuke omgeving om te lopen. We liepen 12 K met blokken van 500 & 1000 meter aan 4.45 min/km. Morgen 11 K aan Portaventura en de kop van 2008 is eraf. Hiernaast al een eerste kalender voor 2008, als ik morgen tijd heb licht ik dit wat verder toe

20:33 Gepost door bob | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |