26-11-07

slothappening & het hol van pluto

duvelZondag zou een drukke dag worden. In de voormiddag knallen tijdens een kort wedstrijdje op de keiheuvel, in de namiddag even passeren op het Zilvermeer voor de slothappening voor 'Make a wish' en 's avonds nog de wekelijkse zwemtraining.De wedstrijd op de keiheuvel is al enkele jaren een gekende klassieker. Enkele loopvrienden uit het naburig dorp, beter bekend als 'de duvellovers' organiseren deze cross die gedeeltelijk gaat over het motorcrosscircuit van Balen om 'kom op tegen kanker' te sponseren. De opkomst was dan ook weer behoorlijk, meer dan 200 deelnemers die konden kiezen uit 3, 6, 9 of 12 K. Zelf wou ik eens voor de kleinste afstand gaan. Michel zou me begeleiden, lees opzwepen en afbeulen ... en hard ging het. Michel, zelf een getalenteerd marathonloper (sub 3 u) postte me op de eerste rij en joeg me de 1ste km in 4.07 door het mulle zand. Natuurlijk al goe in 't rood, wat had ge gedacht. 2de km ging ing 4.22 en vanaf dan was het aanklampen. 500 meter voor de finish nog een flinke zandheuvel waar ik nog 3 keer ben doodgegaan. Uiteindelijk bleek ik als 2de over de streep te komen, stel je voor! Supercontent natuurlijk, wat had je gedacht ! Eerlijkheidshalve wel toegeven dat er slechts een twintigtal, veelal beginnende lopers voor de kortste afstand hadden gekozen ;-) . Daarna door met Jan en Nancy naar het Zilverbos. Aan de ingang Elastimam al tegengekomen die me vertelde dat Mario wat ontgoocheld was over de opkomst. Was echt niet nodig want het Zilverbos was voor meer dan de helft gevuld en de brassband was goed van katoen aan 't geven. Heel wat bloggers waren van heinde en verre gekomen, vooral het Westvlaams legioen viel op door zijn talrijke opkomst, ik was echt onder de indruk van zoveel engagement. Een praatje gemaakt met Ruth, Julie, Mario en later ook nog met Philippe, Jan en Veerle en dan was het tijd voor het officiële gedeelte. Als een volleerde tv-persoonlijkheid nam Julie de micro om ons gedurende een kwartier te onderhouden over het reilen en zeilen van het bloggerswereldje en zijn dromen, mooi ! Zelfs de weerbarstige micro kon het enthousiasme niet temperen! Daarna begon de uitreiking van de prijzen en werden er heel wat bloggers en hun sponsors gelukkig gemaakt en terecht me dunkt. Voor mij kan dit initiatief geklasseerd worden als: onwaarschijnlijke inzet van een aantal mensen die mekaar nauwelijks kenden, een prachtig bedrag van meer dan 11.000 € voor een organisatie die dit waard is en een grote groep van gelijkgestemde zielen die weeral iets dichter naar mekaar is gegroeid ... meer moet dat toch echt niet zijn !

21:00 Gepost door bob | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

24-11-07

'speciaal' weekendje

Dit gaat een speciaal weekendje worden. In de eerste plaats organiseren Mario & friends morgen de finale van een prachtig bloggersinitiatief, namelijk de overhandiging van de lang gespaarde cheque aan 'make a wish' en dit met heel wat randanimatie. Enkele leuke wandeltochten in een uniek kader (ik kan het weten want dit is mijn favoriet loopparcours ;-), optreden van een brassband, eten en drinken, de kans op een unieke prijs (reis naar jamaica voor 2 personen) en dit allemaal op het domein Zilvermeer en in aanwezigheid van Yasmine .. wat moet een lopende mens meer hebben op een zondagnamiddag. Allen daarheen zou ik dus zeggen. Ook een speciaal weekend omdat ik voor de eerste keer in mijn loperscarrière 2 dagen na mekaar een wedstrijd ga lopen. Vandaag op 't laatste moment beslist om af te zakken naar de bosloop van IRMM op de grens van Geel en Mol. Een pittige koers over 6 K, de eerste 4 K lekker in het zog van Nancy gebleven en de laatste 2 K alles gegeven. Content met de 28.32 die ik afklokte. Morgenvroeg staat er nog de cross op de keiheuvel op het programma, ik ga voor de 3K wedstrijd. Tot morgennamiddag in het Zilvermeer, de afwezigen hebben ongelijk .... en wij meer kans ;-) !

21:55 Gepost door bob | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

18-11-07

luxe

De vlaamse 'mens' sport en dat leidt tot een mooi aanbod van wedstrijden, boslopen en joggings. Zo was het ook vandaag moeilijk kiezen: afzakken naar Kasterlee voor de halve marathon of naar Geel voor de bosloop van de Geelse duathonlonclub. Eindelijk samen met de club voor deze laatste gekozen. Blijkbaar zet één van onze clubleden mee zijn schouders onder deze prachtige organisatie. Ik dacht deze morgen één van de weinige vroege vogels te zijn toen ik iets voor 9 aankwam aan de Lissevijvers, jawadde. Blijkbaar was er naast een loopparcours ook een MTB-parcours voorzien en honderden enthousiaste bikers stonden al klaar om te vertrekken. We kozen voor het parcours van 10 km. Op een ochtend als deze morgen ervaar ik steeds het grootste geluk, lekker fris weer met een krachtige winterzon, joggen door de prachtige Belse bossen in gezelschap van een hoop gelijkgestemden, meer moet dat toch niet zijn. Het geluk duurde iets meer dan een uurtje, hopelijk hebben de kasterleebloggers er ook zo van genoten !

17:19 Gepost door bob | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

12-11-07

5K Zilvermeer

Het regende zondagmorgen oude wijven toen ik rond half 10 de deur thuis dichttrok. Ben waarschijnlijk één van de weinigen die graag loopt in kille en vochtige omstandigheden ... misschien omdat ik een waterman ben? Bij de inschrijvingen al snel Homer, Elastimam en Wim tegengekomen, alledrie stralend zoals altijd, Smurfineke zou zich tijdens de wedstrijd ontpoppen tot de modelsupporter ;-) . Om half 11 schoot Vicske de 300 moedige lopers en handbikers op gang. Gezien de gure weersomstandigheden van de voorbije dagen toch een mooie opkomst. Na de cross der jongeren 14 dagen geleden was het plan van groep 7 van MTM om terug alles geven. Geen tactische spelletjes, geen poging tot sparen voor de laatste km of een negatieve split. Met een treintje van wel 20 lopers klokten we de 1ste km in 4.30, de volgende 3 waren iets trager maar de laatste ging, naar onze normen natuurlijk, weer supersnel. De ene demarrage volgde de andere en ik was dan ook blij om na 22.55 de chrono stop te zetten. 2de opeenvolgende wedstrijd met een goed gevoel, op naar de volgende !

21:13 Gepost door bob | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |