28-10-07

Cross der Jongeren: Nancy gepakt !

Gisteren stond de cross der Jongeren op het programma van de Molse Vabcolopers. Sinds jaar en dag staat deze bekend voor zijn gezelligheid en ruime opkomst. Voor de meeste clubleden luidt deze wedstrijd de periode van de kortere winterwedstrijden in na een al dan niet geslaagde (halve) marathon. Zelf was ik extra gemotiveerd, het voorbije jaar heeft nog niet echt gebracht wat ik er van gehoopt had. De marathon van Parijs in het voorjaar was een echte afknapper en ook de halve marathon van Eindhoven was wegens de gebrekkige voorbereiding niet super te noemen. Bovendien werd ik door 'ons Nancy' uitgedaagd, ze zou mij in Westerloo gaan 'pakken'. Samen met een tiental evenwaardige clubleden afgesproken dat we onmiddellijk de gas volledig gingen opendraaien. 1ste K ging in 4.20, we waren nog met een drietal samen, ook 2de km ging in 4.20. Ik voelde me nog goed en liep iets verder uit op de Jan² . Na 18.11 binnengekomen met een gemiddelde kmtijd van 4.26, 't bleek iets meer te zijn dan 4 km. En ons Nancy ... die krijgt revanche op 11 november op 't Zilvermeer ... maar zal nog veel spek en bokes met choco moeten eten ;-)

14:40 Gepost door bob | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

14-10-07

halve M van Eindhoven

Om half 11 vertrokken we met zo'n 20 MTM-ers naar Eindhoven, een ander deel vertrok naar dwars door Hasselt en een derde groep had vorige week de marathon van Keulen achter de kiezen gestoken. In de Technische Universiteit aangekomen bleek alles weer perfect geregeld, ruime parking, supersnelle inschrijving en nadien een vlotte busverbinding richting centrum. De eerste blogger, SGEE aka Koen, was ik in de omkleedhal al tegen het sportieve lijf gelopen. Goed wakker bleek hij toen nog niet want met een vage blik van herkenning begroette hij me met 'ha Maurice ...'. Bij aankomst in het centrum kwam de eerste marathonloper al binnen. Nadien nog even de ondergrondse parking ingedoken om de laatste overbodige kleding te droppen en dan met z'n allen naar de start. Wat een massa volk en hoeveel Vlaamsche dialecten. De ambities waren na 3 weken inactiviteit tijdens de laatste 6 weken niet hooggespannen, samen met Guy zou ik er gewoon het beste van proberen te maken. We hebben genoten maar toch ook een beetje afgezien. De kilometers werden afgemalen tussen de 5.15 en 5.40 en we genoten van de knappe kontjes die hier en daar passeerden of gepasseerd werden. De laatste 3 km nog lichtjes versneld in de smalle straten van Eindhoven en na 1.56.05 zat het er voor ons op. Geen grootse prestatie maar wederom een aangename wedstrijd. Daarna nog een kort maar hartelijk weerzien met Roadrunnerke, Frank, Betty, Wim en Smurfinneke en de dag afgesloten met een frisse, zij het Hollandsche pint. Zoals in juni beloofd kost me dit de ronde som van 50 belgische Eurokes, make a wish zal ze zeker en vast nuttig kunnen besteden.

20:21 Gepost door bob | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

05-10-07

voorbije 2 weken

De voorbije 2 weken terug goed kunnen doortrainen. Wat langere intervaltrainingen aan HMT-tempo, 2 duurlopen van 16K en vorige zaterdag nog een wedstrijdje in het Prinsenpark. 9K in 46.25 wat me gezien het modderig parcours vol plassen tevreden kon stemmen. Een nieuw PR zal er in Eindhoven niet inzitten, ik ga proberen te starten aan 5.15 min/km en vooral trachten te genieten van de sfeer die er daar toch wel heerst.

20:08 Gepost door bob | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |