02-09-07

Pierenloop

pierVorig jaar had ik na de Pierenloop gezworen om hier nooit meer te lopen. De wedstrijd loopt voornamelijk over harde betonbanen door de velden waar de wind vrij spel heeft ... 2 wedstrijdomstandigheden die ik kan missen als kiespijn. Maar het geheugen van de loper is blijkbaar van korte duur en gisteren stonden we dan met een 40-tal vabcoleden toch maar weer aan de start van deze 10-mijlsklassieker. De werkweek was zwaar geweest zodat ik samen met enkele clubmakkers koos voor een voorzichtig tempo van 5.20 min/km. Dit tempo voelde lekker aan en halverwege beslisten we om het tempo lichtjes op de voeren. Er werden heel wat snellere starters opgeraapt. Ik wou absoluut binnenkomen met een gemiddeld tempo van 5.15 min/km. Samen met Nancy heb ik de laatste 2 km nog doorgetrokken aan 4.45/km. Nancy zat in ware bloedvorm en na mijn kopwerk van de laatste 5 kilometers werd ik de laatste meters genadeloos door haar voorbijgestoken ;-). Ik kwam binnen in 1.24 rond. Niet wat we begin van de week vooropgesteld hadden maar toch met een goed gevoel naar huis gereden. Een tijd van 1.45 in Eindhoven zal waarschijnlijk net iets te hoog gemikt zijn, maar een PR staat toch wel op het verlanglijstje ! Nog 6 weken te gaan ... beginnen jullie er ook zin in te krijgen?

17:10 Gepost door bob in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

pierenloop heb je veel pieren zien lopen daar tussen die velden ?
We hebben inderdaad nog 6 weken de tijd om te trainen voor Eindhoven: ik hoop dat alles positief verloopt zodat je je beoogde eindtijd kan verzilveren

Gepost door: wim | 02-09-07

loemp hé Ik heb het slimmer gespeeld en int begin kop getrokken,maar ja,toen wou ge nie luisteren hé.Voor 1ne keer mag ik u toch wel eens voor zijn hé(jaloers of wa???)

Gepost door: nancy | 02-09-07

veel succes Veel succes alvast in Eindhoven ;)

Gepost door: kimi | 03-09-07

Je hebt gelijk dat je daar bent gaan lopen, heb van een plaatselijke pier gehoord dat het waarschijnlijk de laatste keer was. Het kriebelt hier ook al hevig naar Eindhoven. Voor Wim de eerste grotere afstand en voorbereiding voor Kasterlee na zijn kwetsure en voor mij de ultieme uitdaging na een jaar lopen. Ik hoop dat ze een grote borstel aan de finish hebben want dat zal nodig zijn :-)

Gepost door: Smurfineke | 04-09-07

De commentaren zijn gesloten.