11-08-07

De Lot en de Ventoux

Net terug van 10 dagen zuiderburen. De eerste helft werd doorgebracht bij collega Rita . Rita nam een jaartje geleden loopbaanonderbreking om samen met haar man André in de Lot een chambre d'hôte te openen. Een droom voor velen maar Rita maakte hem waar, en met succes. Een prachtige mas, gelegen tegen een bergflank vlak bij Castelnau-Montraitier op een 7 km van de autoroute richting Toulouse. We bezochten Cahors en Saint Cirq Lapopie en genoten van het prachtige zwembad, het mooie weer en de lekkere keuken van André. De loopschoenen werden 3 keer aangetrokken voor een 20 km over de heuvels rond Flaugnac. Daarna ging het 500 km verder, met de auto welteverstaan, naar Malaucène, gelegen aan de voet van de Mont Ventoux. Op bezoek bij vrienden die een 'huisje' hadden gehuurd in Vaison-la-Romaine. Heel even speelde het door mijn hoofd om de Mont-Ventoux op te fietsen maar na een verkenning met de auto bleken de 21 km toch iets te veel van het goede. Uiteindelijk deden we het met z'n drieën in estafette. Elke 2 km elkaar afwisselen en na 2 uur stonden we op 1910 meter hoogte het prachtige landschap te overschouwen. De inspanning viel nogal mee (het was volgens kenners dan ook via de 'mietjesroute') zodat direct plannen werden gesmeed om volgend jaar en na wat fietstraining voor de 'volledige klim' te gaan. Vandaag nog 11 K gelopen met 6 x 800 in 3.44 . Veel last van een meegereisde snotvalling. Hopelijk laten we die woensdag achter in Tongeren waar ik aan een spurtduathlon gaan meedoen (3.7 K lopen - 21 K fietsen - 3.7 K lopen. l'oustalou

13:40 Gepost door bob | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

jawadde er schuilt een wielerfanaat in jou! Die Mont Ventoux is voor velen een uitdaging. Op EB zijn er verschillende die hem gedaan hebben (o.m. Wim De Roos), moet je maar eens bij gaan polsen! Véél succes a.s. woensdag!

Gepost door: Ruthje | 11-08-07

Mont Ventoux De Mont Ventoux opfietsen is ook een “natte droom” van frank spencer.
Nu ja, zolang ik marathons loop, valt het één en ’t ander moeilijk te combineren.
Ik vrees dat het een uitdaging wordt voor een after-marathon-tijdperk.
Misschien kan de familie Wouters in de toekomst een “chambre d’ hôte” openen in die buurt, zodat de familie Spencer er jaarlijks op bezoek komt met de koersfietsen :-).
Sweet dreams … !

Gepost door: frank spencer | 13-08-07

mooi zwembad kwil er zo inspringen !

Gepost door: kj | 14-08-07

Vakantie Ooh, ik ben zo jaloers op al die vakantiegangers.

Gepost door: Smurfineke | 15-08-07

De commentaren zijn gesloten.