22-06-07

domestic 5K in Beerse

Begin deze week toch nog raprap ingegeschreven voor de domestic 5K in Beerse, een stratenloop volgens een originele en unieke formule. Anders dan bij klassieke wedstrijden is er geen massastart met alle deelnemers samen. De wedstrijd werd gelopen zoals een tijdrit in het wielrennen. Elke atleet startte en liep zijn/haar wedstrijd helemaal alleen en individueel. Het was dus een race tegen de klok. Om de minuut mocht er een deelnemer van start gaan. Na de race van de laatste was geweten wie de wedstrijd gewonnen had. In ieder geval was het niet deze 'trage jogger'. Het deelnemerslegioen was ongemeen sterk (Compernolle, Janssens, Van Den Broeck, Gahungu, Smolders en Luxem bij de vrouwen). De prijzenpot van 5.000 € zal daar wel voor een stuk toe hebben bijgedragen. Maar het was leuk: prima organisatie, vlak en snel parcours, behoorlijke ambiance en veel volk bij start en aankomst, verzorgde catering, kortweg: op en top professioneel georganiseerd door Jan Daems. Om stipt 19.26 u. was ik aan de beurt. 3.55 op de eerste km, veel te snel voor deze jogger. De rest van de wedstrijd verstand op 0 gezet en tempo zo hoog mogelijk proberen te houden. Aangekomen in 22.16 en daarmee was ik toch wel content hoor. Gemiddelde een heel stuk boven de 13 km/u, ben er toch wel een beetje fier op. Daarna rustig uitgelopen en de echte loopgoden nog aan het werk gezien. De finale werd een regelrechte thriller met tussen de 1ste en de 3de nauwelijks 2 seconden verschil. Gahungu haalde het net in 13.46 voor Janssens en Compernolle. Een mooie avond, volgend jaar hopelijk opnieuw en zeker en vast een aanrader !domestic

20:31 Gepost door bob | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Petje af Voor een trage jogger heb je toch wel een goede prestatie afgeleverd. Ik was helaas te laat om nog in te schrijven, zal voor volgende keer zijn.

Gepost door: Marc | 22-06-07

nice ! mooi gelopen Bob ... ik zou al blij zijn moest ik niet door de volgende ingehaald worden

Gepost door: Jo | 23-06-07

traag??? knappe tijd hoor Bob, dat noem ik al niet meer traag joggen! Terecht fier!

Gepost door: Ruthje | 25-06-07

jogger??? mooie formule, maar wat een knalprestatie van jou ... stop maar met zeveren over een 'jogger': je bent nu officieel een échte hardloper!

Gepost door: geert | 25-06-07

Mooie tijd hoor Da's geen joggerstempo meer hé!!!

Gepost door: Wim | 26-06-07

De commentaren zijn gesloten.