25-03-07

week van 3 trainingen

SH3

 • dinsdag: 10 versnellingen van 300 meter, totaal van 6 K
 • donderdag: 19 K aan 6.40 min/km.
 • vandaag: 31.5 K aan 6.35 min/km. Ondanks de vrij beperkte training van de voorbije week ging het vandaag behoorlijk goed. De nacht was kort want om 8.30 stipt werd er al vertrokken aan de sporthal van Mol voor onze 6-maandelijkse traditie ... de lange duurloop van een kleine 32 K naar Scherpenheuvel. We waren met een 20-tal voor deze helletocht. Een iets trager groepje was reeds vertrokken om 8.15, de snelste jongens pas om 9.15. Temperatuur en weer was perfect, voor mij kan het wat dat betreft niet beter. Rond de 10° C, niet te veel wind en een schriel lentezonnetje erbij ... just a perfect day hoorde ik Lou Reed zingen op de achtergrond. Geen squeezy gels mee deze keer, enkel wat sportdrank en dat beviel me zeer. Denk dat ik het daar in Parijs ook ga bij houden ... water en sportdrank, dat verdraagt mijn maag het beste. Over de tocht zelf niets noemenswaardig te vertellen. De 3.5 u. gleden voorbij, er werd gekeuveld en gelachen en zonder dat we 't wisten gleed de pijn voorbij ... het grote voordeel van in groep te lopen. De laatste 1.5 K naar Scherpenheuvel zijn ondertussen ook al legendarisch geworden. Na 30 K is die helling tot aan de Basiliek best wel een kuitenbijter. Gelukkig kwam zoon Jo de laatste meters nog wat hulp bieden. We hebben het allemaal overleefd en hopelijk liggen er op de weg naar onze marathon in Parijs of Rotterdam nu geen wolfijzers of schietgeweren meer ... . Trouwens, nog ne dikke proficiat voor Inne, Jan, Cois en Peter die voor de eerste keer de 30 K gepasseerd zijn !

 • 16:01 Gepost door bob | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

  18-03-07

  opdracht geslaagd

  Deze morgen had ik er (en ik denk ik niet alleen) niet zo'n goed oog in. Stevige noordwester, fris, regen die met bakken uit de lucht viel ... . Toch maar vertrokken met een 50-tal vabcoërs. Toen we rond half elf in Veldhoven arriveerden, kwamen we in een ware zondvloed terecht, ... striemende regen en dikke hagelbollen. 21 km in dit weer ... ik had mijn rain check al klaar. Toch maar omgekleed, borstnummer ophalen en nog eens buiten kijken en het ongelooflijke gebeurde, 't stopte met regenen. Stipt om 11 uur vertrokken voor 3 rondes rond en door Veldhoven. Samen met Jan de eerste ronde gelopen aan 5.40 min/km. 't Was gezellig lopen in Veldhoven, met 2 bandjes naast het parcours en een prima sfeer rond de cafeetjes. De 2de ronde ging iets sneller, zo rond de 5.30 min/km . Ondertussen waren we terug bij Inne, Jan en Maddy gekomen die als een echte tank Elke naar haar eerste halve M onder de 2 uur aan 't loodsen waren. De laatste kilometer ben ik dan nog iets versneld en samen met Elke kwam ik iets onder de 1.58 binnen. Supergevoel aan overgehouden, nauwelijks spierpijn en helemaal niet vermoeid van deze training in een wedstrijd. En na de start geen regen meer gezien .... en hoe was 't in Sluis, zijn daar de hemelsluizen ook tijdig dichtgegaan?

  19:34 Gepost door bob | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

  11-03-07

  stevig weekend

  prinsenpark1Bij prachtig weer werd het een stevig trainingsweekend. Gisteren werd er traditioneel op weerstand getraind in het Prinsenpark. 12 K waarvan 2 x 4 aan 5.30 min/km. De training verliep prima, we moesten regelmatig op de rem gaan staan om niet te snel te lopen ... een goed voorteken. Vandaag dan voor de eerste keer boven de 20K. 'k Had er een beetje bang voor want de nacht was vrij kort na een verplicht nummer gisterenavond. Het met grote waarschijnlijkheid laatste 'sterproducentenfeest' van onze verzekeringsmaatschappij. Plaats van het gebeuren was de oude koolmijnsite van Winterslag, een uniek decor. Blijkbaar zat er nog voldoende geld in de marketingkas want kosten nog moeite werden gespaard om culinair & amusementsgewijs op het hoogste niveau te acteren. Met kleine oogjes deze morgen dus vertrokken om 9 u met een 20-tal leden van groep 7 voor 22 K aan 6.40 min/km. De 145 minuten gleden voorbij tijdens alle verhalen die de revue passeerden, Zalig ! Op het einde begonnen de beentjes wel wat stijf aan te voelen, vandaar dat ik de laatste km samen met Sonja versnelde om deze in 5 min. af te leggen. Prima idee bleek achteraf want de stijfheid was plotsklaps weg. De volgende week kondigt zich iets rustiger aan in de aanloop naar onze halve Marathon volgende week zondag in Veldhoven. Voor de liefhebbers, hieronder het profiel van de marathon van Parijs, die van Rotterdam heb ik niet gevonden ...profiel parijs

  14:15 Gepost door bob | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

  09-03-07

  update van de voorbije 7 dagen.

  adidas2Vorige week zaterdag watjesgewijs toch maar lekker binnen gebleven. Beetje last van de heup en 't was echt geen weer om een jogger door te jagen. Zondag voor de eerste keer een 'langere' duurloop, 19 K naar 't Prinsenpark. Goed gevoel aan overgehouden, geen last van spieren of pezen. Op maandag dan met Karin een 4 K losgelopen en dinsdag 6 intervallen van 1 K aan afwisselend 5.15/5.10. Samen met Sonja & Ine het gevoel dat we met de handrem op liepen. Woensdag een rustdag en van de gelegenheid gebruik gemaakt op even bij de kine langs te gaan om de heup wat los te werken. Ineens ook een afspraak gemaakt voor een lekkere massage na de halve marathonwedstrijd van volgende week zondag (Veldhoven). Gisteren liepen we dan terug 15 K aan 6.15. Vandaag niet gelopen, maar wel gaan shoppen en mezelf eens goed verwend met aankoop van de ADIDAS Gazelle .... Nee geen nieuw paar loopschoenen maar een bril om te 'lopen'. En niet zomaar een loopbril. Volgens Optiek Devos uit Geel 'de' loopbril van het voorbije jaar, goed voor nieuwe recordprestaties haha ! Dochter Kaat liet zich gewillig verleiden tot de gepaste fotoshoot. Nu nog hopen dat de zon schijnt in Parijs. Vraagje voor de bloggers/lezers die naar M van Parijs gaan op 15 april: één van onze leden zou graag zondag terug naar huis komen: iemand een plaatsje in de auto over tot in de omgeving van Brussel?

  21:41 Gepost door bob | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

  02-03-07

  4 trainingen op een rij

 • maandag: 4 K met Karin, ja ze blijft volhouden
 • dinsdag: 15 x 300 m versnellingen, met in- en uitlopen goed voor 9 K
 • woensdag: 6 K recuperatie
 • donderdag: 15 K aan 6.20/6.10. Morgen nog 2 x 3 K aan marathontempo in het Prinsenpark, hopelijk brengt de nacht niet te veel regen. Voorlopig hopen Jan², Ine, Peter en ik de marathon te lopen rond de 4 uur, dus we trainen tegen 5.40 min/km. Zondag staat er 19 K aan 6.40/6.20 op het programma. Daarna kan de marathontraining dan echt beginnen. Met nog 6 weken voor de boeg en nog geen enkele training boven de 20 K ben ik er niet echt gerust in. Trainer Jos blijft beweren dat dit nog niet nodig was. Eerst weerstand in orde brengen en dan 6 weken trainen op uithouding, anders zijt ge uitgeblust voor ge aan uwe marathon begint, zijn z'n 'wijze' woorden. Er staat ook nog een wedstrijd op het schema. Binnen 2 weken lopen we in Veldhoven met de club de halve marathon (waarvan 15 K tegen 5.40 en de rest tegen 5.30). 6 weeks to go. Nog iemand last van de eerste marathonzenuwen ...

 • 20:03 Gepost door bob | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |