28-01-07

voortdobberen

't Betert niet echt met het peesje onder de voet, maar 't wordt ook niet erger. Dus maar terug begonnen het trainingsschema te volgen. Helpt trouwens om de gedachten wat te verzetten, want echt leuk kan je de laatste werkweken niet noemen. Ondanks het harde fusiewerk van al de medewerkers de laatste 5 jaar besliste de hoofdaandeelhouder om ons prachtig en bijzonder rendabel bedrijf te koop te zetten. Kapitalisme toont zijn meest achterbakse gelaat en voor 850 gezinnen begint een onzekere periode. Maar lopen dus: Vorige week zaterdag met een aantal collega's, waaronder de marc deelgenomen aan de relais-givrés , een aflossingsmarathon waarbij iedere loper eerst 8 K individueel loopt en om af te sluiten de ganse groep nog eens 4 K loopt. Het parcours bleek bijzonder zwaar, het leek wel een echte trial. Had me voorgenomen gezien het pijnlijk voetje om niet alles ge geven. Ik liep mijn 8 K aan 5.45 min/km. Omdat een zieke collega op het laatste moment forfait had gegeven, offerde Marc zich op om op het heuvelachtig modderparcours nog eens 8 K extra te lopen. Ne grote, de Marc !!!. Tijdens de week nog 3x 5 K gelopen en vandaag nog eens met de vriendjes van MTM. 11 K rond de Rauwse meren aan 6.45 min/km. Deed me deugd. Nu met de pootjes omhoog kijken naar Wellens & Nys ... .

14:19 Gepost door bob | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

19-01-07

foto's

mario&lieveVoor de bloggers die nog graag massa's foto's van de wedstrijden van zondag bekijken, je vindt er meer dan 400 van de stratenloop en meer dan 1000 van de crosscup : hier . Gewoon klikken op 'laatste fotoreportages' en dan op het oog. Ik heb de meeste bloggers een aantal keren kunnen spotten. Er zit er zelfs één bij waar je coachmario ziet hazen voor crosscupcoryfee Lieve Slegers: dus kijken maar. Op loopgebied heb ik het zelf nog een weekje rustig gehouden. Morgen voor de eerste keer terug in actie tijdens de relais-givrés met enkele collega's van het werk. Kwestie van de ING-kledij zo rap mogelijk te laten verslijten ;-( . Eerst 8 K individueel, nadien 4 K met z'n vijven.

20:04 Gepost door bob | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

15-01-07

beireleuk

Dat was het nieuwe woord waar dochter Kaat gisterenavond mee thuis kwam. Volgens haar een goede samenvatting van Mario's weblogloop op het Zilvermeer in Mol. Vanaf 9 uur stond Supermario zijn angels op te wachten die van heinde en verre de overtocht naar de Stille Kempen hadden aangedurfd. Wat een bende, 22 lopers, ongetwijfeld ook hier een nieuw PR. Na de fotoshoot om 10 u. nog samen het parcours verkennen. Zelf zat ik nog met een lichte blessure zodat ik de rol van fietser-voorrijder (of hoe noemt ge anders zoiets) maar had opgenomen. Om 10.22 Joloopt nog even aan de lijn gehad. Als opwarming had hij er al een fameuse sprint van de parking naar de start opzitten. Om 10.27 nog raprap zijn startnummer opprikken, hopelijk niet te veel vel aan de veiligheidsspeld geregen, en om half 11 kon de wedstrijd starten. Als voorrijder toch een heel ander beeld van de wedstrijd gezien .... manneke manneke wat kunnen die snelle jongens hard lopen. Na amper 4 K wedstrijd werd de eerste loper al gedubbeld. Vanaf dan was het zigzaggen tussen al die verdienstelijke lopers. De laatste 2 K nam Vabcoloper Johan De Martelaere resoluut de kop en liep de ganse concurrentie op een hoopje. Toch knap als je weet dat Johan tot een kwartier voor de start nog bezig was met het parcours op te bouwen. Een uurtje nadien stond ie al terug de aanwezigheidstombola om te roepen. Petje af hoor ! En de bloggers hebben het natuurlijk ook allemaal schitterend gedaan. Onder een schitterende hemel sneuvelden er weer een aantal persoonlijke records. Niets dan blije gezichten aan de aankomst. Na de tombola waar Smurfineke nog een step in de wacht sleepte, ging het richting Kleppende Klipper voor een prima buffet. Vooral het nagerechtje - één of andere mousse van verse koffiebonen, hoogstwaarschijnlijk geplet op de dijen van een plaatselijke schone - kon op het nodige succes rekenen. Nadien keerden de echte kenners nog even terug om de zandjoggers aan te moedigen. 't Was weer een fijne dag vol fijne mensen, fijn weer, fijne prestaties, .... bedankt iedereen !

20:29 Gepost door bob | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

12-01-07

avontuurlijke route

abdij1Voor de avontuurlijke bloggers die zondag afzakken naar de stille Kempen heb ik een alternatieve route die hen langs het mooiste & meest toeristische deel van de gemeente Mol zal loodsen. Bovendien zal deze route hen een klein kwartiertje sneller bij het Zilvermeer brengen. Enig probleem, but who cares, 't is illegaal. Hier gaan we dan: Vanuit Antwerpen nemen jullie de E34 richting Eindhoven. Ipv van afrit Oud-Turnhout rijden jullie 2 afritten verder richting Nederlandse grens, meerbepaald tot aan de grensovergang (= de douane). Jullie nemen deze afrit en als je het douanegebouw ziet draai je 180° rechtsaf. Hier staat een plaat dat enkel gemachtigde voertuigen mogen inrijden ... . Je rijdt dan dus op een weg die parallel loopt met de autosnelweg. Uiteindelijk na een kleine km kom je uit onderaan de brug. Hier sla je linksaf en 3 verkeersdrempels later arriveer je aan de Postelsche Abdij. Hier rechtsaf en de hoofdweg blijven volgen. Enkele bochten later kom je op een lang recht stuk, dwars door de Postelsche bossen. 5 Km later bereik je de 2 houten Baileybruggen (met verkeerslichten). De dubbele brug over, je ziet hier aan de rechterkant reeds de kleppende klipper en na een kleine km draai je rechtsaf richting Zilvermeer. Een km later ben je op de plaats van bestemming. Succes allemaal en .... vergeet vooral je zwembroek niet mee te brengen !!! zilvermeer2

19:56 Gepost door bob | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

07-01-07

stokje

bobVan Smurfineke & Ruthje "het stokske" gekregen. Hierbij wat 'dingetjes' die jullie ongetwijfeld nog niet wisten over den jogger ...

 • Als pasgeboren baby werd ik door de vroedvrouw (of beter misschien wroet-vrouw) bedacht met de bijnaam "Elvis". Ik kon gerust optreden in een rondtrekkend rariteitencabinet want "een joeng met zoveel haar" hadden ze in het Molse moederhuis nog nooit gezien.
 • Begin jaren 90 stond ik bekend als een ware partycrasher. Op 31 december 1993 wel heel letterlijk, want vlak voor ik later op die avond mijn lieve vrouw leerde kennen crashte ik mijn 1ste auto perte total. We zijn er nog altijd niet uit wat het meest van toepassing is: "een ongeluk komt nooit alleen" of "dat was een geluk bij een ongeluk".
 • Als tiener kon ik behoorlijk goed met kleine balletjes overweg. Samen met mijn 3 beste kameraden werden we Limburgs Kampioen Tafeltennis. Vrees dat ik bij deze mijn 'hol van pluto' al gehaald heb en het bij deze ene sportieve hoogvlieger zal blijven.
 • Als student aan het LUC van Diepenbeek, kwam ik als gezonde kempenzoon op één jaar tijd 23 kilo aan. De versie die mijn kinderen zullen horen later : "ik was een boekenwurm en boeken liggen nu eenmaal zwaar op de maag"
 • De eerste valentijn dat mijn vrouwtje en ik samenwaren was memorabel. We woonden 30 km van mekaar, allebei nog thuis. we kenden mekaar 6 weken. en geloof het of niet, we hadden allebei krak hetzelfde idee gekregen: we wilden mekaar zeer vroeg op de ochtend (het was een weekdag en moesten dus gaan werken) verrassen met een ontbijt op bed! Gelukkig had mijn moeder hier weet van gekregen en kon ze verhinderen dat de vogel gevlogen zou zijn als mijn lief bij mij thuis aankwam. In de plaats van dat we mekaar onderweg zouden gekruist zijn op de autostrade, lag ik dus nietsvermoedend in bed, toen ze glunderend binnenkwam. We hadden onverwacht allebei verlof gepakt en we hebben er een zalige zonnige dag van gemaakt.

 • 17:05 Gepost door bob | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

  06-01-07

  Valencia en een beginnende peesontsteking

  IMG_4360Voor wie het nog niet zou weten, Valencia is een prachtige stad en heeft, na Barcelona en Girona mijn hart definitief gestolen. Met zijn prachtig, maar vooral gigantisch park in de drooggelegde Turiarivier met oude en nieuwe bruggen, de hypermoderne musea aan de riviermonding, het prachtige strand van Malvarrosa, het bruisende oude stadsdeel, de alomtegenwoordige El Corte Inglés, de zalige paëlla met sepia of pulpa. Met andere woorden, onze jaarovergang was zalig mooi en rustig en met een temperatuur van 23° zijn de batterijen op enkele dagen weer opgeladen. Iets slechter nieuws op het loopfront. Sukkel sinds 2 weken, eigenlijk al voor de laatste wedstrijd van het jaar, met een ontsteking/irritatie van het peesblad (plantaire fascitis). Blijkbaar niet zo'n prettige blessure omwille van de moeizame genezing. Voorlopig hou ik het bij aangepaste zooltjes (nog eens op de plaat gestaan bij runners en mijn rechtervoet knikt toch een beetje naar binnen), enkele ijsbehandelingen per dag en wat speciale stretchoefeningen. Ook de intervaltrainingen, heuveltrainingen en lange duurlopen blijven even achterwege, dus voorlopig enkel wat korte recuperatieloopjes. Ik zal dus ook niet meelopen tijdens de blogloop op 14 januari maar me ten dienste stellen van VABCO en per fiets de kop trekken voor het loperslegioen. Dus wie in mijn buurt blijft zal dicht bij 't podium eindigen !!! Blijkbaar doet er ook weer een stokje de ronde, zal me daar vandaag of morgen ook eens mee bezig houden ...

  16:00 Gepost door bob | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |