06-01-07

Valencia en een beginnende peesontsteking

IMG_4360Voor wie het nog niet zou weten, Valencia is een prachtige stad en heeft, na Barcelona en Girona mijn hart definitief gestolen. Met zijn prachtig, maar vooral gigantisch park in de drooggelegde Turiarivier met oude en nieuwe bruggen, de hypermoderne musea aan de riviermonding, het prachtige strand van Malvarrosa, het bruisende oude stadsdeel, de alomtegenwoordige El Corte Inglés, de zalige paëlla met sepia of pulpa. Met andere woorden, onze jaarovergang was zalig mooi en rustig en met een temperatuur van 23° zijn de batterijen op enkele dagen weer opgeladen. Iets slechter nieuws op het loopfront. Sukkel sinds 2 weken, eigenlijk al voor de laatste wedstrijd van het jaar, met een ontsteking/irritatie van het peesblad (plantaire fascitis). Blijkbaar niet zo'n prettige blessure omwille van de moeizame genezing. Voorlopig hou ik het bij aangepaste zooltjes (nog eens op de plaat gestaan bij runners en mijn rechtervoet knikt toch een beetje naar binnen), enkele ijsbehandelingen per dag en wat speciale stretchoefeningen. Ook de intervaltrainingen, heuveltrainingen en lange duurlopen blijven even achterwege, dus voorlopig enkel wat korte recuperatieloopjes. Ik zal dus ook niet meelopen tijdens de blogloop op 14 januari maar me ten dienste stellen van VABCO en per fiets de kop trekken voor het loperslegioen. Dus wie in mijn buurt blijft zal dicht bij 't podium eindigen !!! Blijkbaar doet er ook weer een stokje de ronde, zal me daar vandaag of morgen ook eens mee bezig houden ...

16:00 Gepost door bob | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Web-log-loop Mol Ik had me al voorgenomen om "een lopende Bob" te volgen. Daar gaat mijn plannetje ...
Voor "een fietsende Bob" ga ik wijselijk passen : dat gaat mijn petje te boven :-)
Spoedig herstel met de plantaire fascitis en tot in Mol !

Gepost door: frank spencer | 06-01-07

oei hopelijk ben je rap weer van die vervelende blessure vanaf Bob. Als ik je een tip mag geven: ik heb het drie jaar geleden ook voorgehad, eerst een tijdje gesukkeld met aangepaste zooltjes van de loopwinkel (was toen niet de Runners) en uiteindelijk toch maar eens naar een orthopedist gegaan (omdat ik ook met mijn knie begon te sukkelen), daar echte steunzolen aangemeten gekregen speciaal om dat "hielspoor" aan te pakken, twee weken later was ik volledig van deze blessure vanaf (na er al 6 maanden mee te sukkelen) en 't is ook nooit meer teruggekomen. Dus overweeg evt. een bezoekje aan een orthopedist hé.

Gepost door: Ruthje | 06-01-07

Ai ai Da's minder nieuws... hopelijk ben je snel van die vervelende blessure verlost. Je doet me nog meer uitkijken naar ons reisje naar Valencia (5-9 juli) dan ik al deed, het hoort er schitterend uit!

Gepost door: Julie | 06-01-07

Das spijtig dat je niet mee kunt lopen in Mol. Ik zou de raad van Ruthje maar eens overwegen.
ALs je dan toch zo rap bij de eindmeet bent, kom je dan niet nog eens een rondje doen om de rode lantaarnlopers (zoals ikke) aan te moedigen?

Gepost door: Christine | 06-01-07

Prachtig weer toch ? Je hebt toch al het prachtige weer in een prachtige stad gehad, niet ?
Nu nog maar je prachtige benen laten herstellen en je kunt Parijs platlopen

Gepost door: Byrntie | 07-01-07

De commentaren zijn gesloten.