28-12-06

Beginnerfoutje in de Limburg

Gisteren stond de laatste wedstrijd van het jaar op de agenda, de kerstcorrida in het gezellige Meeuwen-Gruitrode. Het was ijzig koud toen we om 5 uur vertrokken in Balen. Chauffeurs van dienst waren Inne en Jan. Na 3 kwartier zigzaggen doorheen het Limburgs hinterland kwamen we aan op onze plaats van bestemming. Na een korte wandeling langs het met vuurkorven uitgeruste parcours konden we ons voor 6 € inschrijven, huur van de chip & een flink kerstpakket inclusief ! Een 2 km loslopen en de wedstrijd van 5.22 km kon beginnen. 't Was een beetje gokken welke kledij bij deze vriestemperaturen zou passen, uiteindelijk toch gekozen voor lange broek en korte mouwen. Om stipt 19.10 u. zetten de 500 lopers zich in beweging. Na 300 meter gebeurde het ... dat wat zelfs de meest onervaren beginner nooit zou overkomen .... mijne veter kwam volledig los. Gezien het donker parcours zat er niets anders op dan even aan de kant te gaan en recht te zetten wat bij het aankleden fout was gegaan. Toch een kleine halve minuut verloren en in een wedstrijd van amper 5 K moet ge dan al serieus uw best doen om er nog iets van te bakken. De rest van de wedstrijd was dus één grote achtervolging op de rest van mijn loopmaatjes. Uiteindelijk kreeg ik op de streep Jan nog net te pakken, Inne ging ons een 50 meter vooraf. Eindtijd 25.09 = 4.51 min/km. Tevreden over de prestatie, de laatste 2 km gingen in 4.35, maar 't was toch een beetje balen. Zaterdag nog een laatste training van het jaar en dan staat er een eindejaarsweekend in het Spaanse Valencia op het programma.

20:33 Gepost door bob | Permalink | Commentaren (14) |  Facebook |

24-12-06

prettige feesten @ iedereen

Dat 2007 mag brengen, wat 2006 vergeten is. Maar vooral voor iedereen een goede gezondheid, een behoorlijke portie familie & vriendengeluk, de baan die jou toebehoort en natuurlijk dat lang verhoopt record op welke afstand ook! Op mijn persoonlijk ambitielijstje staat een 5 K in 22.30, een 10 K onder de 47, een halve M onder de 1.45 en de marathon vlot onder de 4 uur. Gisteren en vandaag alvast goed getraind in deze barre tijden voor lever en lenden.Gisteren 10 K met 10 versnellingen van 150 m. en 5 van 500 m. . Vandaag 12 K aan 6 min/km. Laat die kerstkalkoen nu maar komen .... .

16:23 Gepost door bob | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

19-12-06

intervallen zonder zicht

De intervaltrainingen worden iets langer, maar ook iets trager. Waar we de voorbije weken 100tjes en 200tjes liepen tegen 27 s/100 m. lopen de afstanden langzaam op en wordt er iets trager gelopen. In de verdere aanloop naar de marathon van 15 april zal deze split zich verder doorzetten. Vandaag 10 x 400 m. op het programma @ 28,5 s/100 m. Vlotte training ondanks de smoggige lucht. De lappenmand van groep 7 geraakt langzaam leeg, Jan & Nancy verschijnen steeds meer terug op het strijdtoneel. Nu nog even de feestdagen overleven en de echte marathontraining kan beginnen.

22:40 Gepost door bob | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

17-12-06

wedstrijd in het Prinsenpark

't Was ploeteren geblazen in het Prinsenpark gisteren. Het bos kreeg de overvloedige zaterdagregen niet weggezogen zodat het parcours er behoorlijk nat bijlag. Gezien de omstandigheden dan ook tevreden met m'n 28.24 op de 6 K. 't Was weer een leuke organisatie van FBFC, een 150 deelnemers op een mooi parcours met correcte km-aanduiding, warme douches en Leffe van het vat. Wat moet een jogger nog meer hebben. Dit jaar staat er nog 1 wedstrijd op het programma, nl. de kerstcorrida in Meeuwen-Gruitrode op woensdagavond 27 december. Volgens enkele clubleden de moeite waard ... nog iemand ervaring?

13:11 Gepost door bob | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

15-12-06

weinig tijd om te bloggen, wel gelopen

November en december zijn verschrikkelijke maanden op het werk. Evaluatiegesprekken, MTP-oefeningen en bovendien worden alle commerciëlen juist op dat moment wakker om in die superdrukken periode ook nog zijn/haar objectieven te cashen. Geen tijd om te bloggen dus maar toch elke dag gelopen deze week. Maandag met 't vrouwke mee naar de fitness. Heb vorige week vrijdag een kleine heelkundige ingreep ondergaan zodat de krachttraining voor een keer werd overgeslagen. 8 K tegen 6.20 min/km op de loopband, saaie boel maar beter dat dan suffen in de zetel. Dinsdag 8 x 400 intervallen op de piste, woensdag 5 K tegen 6.20 min/km en gisteren 8 K tegen 6 min/km met nog 3 K in- en uitlopen. Vandaag lekker rusten en morgen nog eens een korte wedstrijd (6 K) in het Prinsenpark.

23:11 Gepost door bob | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

02-12-06

fitness, 2 trainingen en een wedstrijd met goei gevoel

Maandag krachttraining bij Stevens Fitness, het aantal MTM-ers neemt wekelijks toe. Tof om eens in een andere sportomgeving mekaar te ontmoeten. Dinsdag dan de wekelijkse intervaltraining, 10 x 300 m op het programma. De werkweek liep 's avonds bijna elke dag uit tot 8 uur, dus donderdagmiddag alles achter me gelaten en met collega Stef voor de eerste keer de 3 parken van Antwerpen gedaan. Vertrokken aan den ING, achter het zwembad door tot aan de 'Dikke Mee', door het Middelheimpark, verder door het Nachtegalenpark en als afsluiter nog het park Den Brandt. Goed voor een 9? K schat ik. 't Was in ieder geval een supermooie omgeving, 'k zou dit vaker moeten doen ... . Vandaag een korte wedstrijd op het programma, de 6K van 'de blauwe kei' tot aan de tennisclub van wezel. De eerste 4 K gaan langs het kanaal met de wind vandaag frontaal op kop, de volgende 2 K langs bospaden. Vorig jaar heb ik me hier laten vangen door de eerste 4K alleen op kop te lopen en dan tegen een muur te botsen. Vandaag dus iets rustiger gestart temidden van een 20-tal MTM-ers, gewoon op m'n beurt wat kopwerk gedaan. Na 4 K in 19.30 had ik nog voldoende overschot om een flinke versnelling te plaatsen. Uiteindelijk toegekomen na 28.20, iets meer dan 1 minuut sneller dan vorig jaar. Lang geleden dat ik zo'n goed gevoel had na een wedstrijd.

20:34 Gepost door bob | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |