28-12-06

Beginnerfoutje in de Limburg

Gisteren stond de laatste wedstrijd van het jaar op de agenda, de kerstcorrida in het gezellige Meeuwen-Gruitrode. Het was ijzig koud toen we om 5 uur vertrokken in Balen. Chauffeurs van dienst waren Inne en Jan. Na 3 kwartier zigzaggen doorheen het Limburgs hinterland kwamen we aan op onze plaats van bestemming. Na een korte wandeling langs het met vuurkorven uitgeruste parcours konden we ons voor 6 € inschrijven, huur van de chip & een flink kerstpakket inclusief ! Een 2 km loslopen en de wedstrijd van 5.22 km kon beginnen. 't Was een beetje gokken welke kledij bij deze vriestemperaturen zou passen, uiteindelijk toch gekozen voor lange broek en korte mouwen. Om stipt 19.10 u. zetten de 500 lopers zich in beweging. Na 300 meter gebeurde het ... dat wat zelfs de meest onervaren beginner nooit zou overkomen .... mijne veter kwam volledig los. Gezien het donker parcours zat er niets anders op dan even aan de kant te gaan en recht te zetten wat bij het aankleden fout was gegaan. Toch een kleine halve minuut verloren en in een wedstrijd van amper 5 K moet ge dan al serieus uw best doen om er nog iets van te bakken. De rest van de wedstrijd was dus één grote achtervolging op de rest van mijn loopmaatjes. Uiteindelijk kreeg ik op de streep Jan nog net te pakken, Inne ging ons een 50 meter vooraf. Eindtijd 25.09 = 4.51 min/km. Tevreden over de prestatie, de laatste 2 km gingen in 4.35, maar 't was toch een beetje balen. Zaterdag nog een laatste training van het jaar en dan staat er een eindejaarsweekend in het Spaanse Valencia op het programma.

20:33 Gepost door bob | Permalink | Commentaren (14) |  Facebook |

Commentaren

De besten Zulke stoten overkomt zelfs de besten, 'k zou er niet wakker van liggen, je hebt toch knap gelopen. Veel plezier in Valencia, als Spanje-lover heb je me nu verschrikkelijk jaloers gekregen, wij gaan er in het voorjaar naartoe (Valencia), vorig jaar was het sevilla. Voor Parijs is alles geboekt, we maken er een weekend van (vrijdag - zondag). toch bedankt!

Gepost door: Julie | 28-12-06

ach ja zolang je er maar plezier in had, en uiteindelijk heb je toch nog een wreed schone tijd neergezet! veel plezier in valencia, ben jaloers! Happy new year!!

Gepost door: Ruthje | 28-12-06

Toch nog knap ingehaald Hallowa ,

Ik moet zeggen dat je die tijd nog mooi hebt opgehaald dan.
Maar ja dit kan echt iedereen overkomen hé.

Greetz,
marathonman.

Gepost door: Marathonman | 29-12-06

Veters Losgeraakte veters, het overkomt zelfs de grootste kampioenen :-)
Je hebt je op 't eind toch nog goed herpakt.
Have fun in Valencia !

Gepost door: frank spencer | 29-12-06

Próspero año nuevo!! Is er geen plaats meer in de koffer? Allicht niet. Dus, ja, tot in Mol!
Grtz!

PS: loskomende veters, daar lijken mannen wel vaker last van te hebben. Zegt dat dan iets over veters of over mannen?

Gepost door: AnnAlice | 29-12-06

ongevaarlijk! "één van de gevaarlijkste fouten die een mens kan maken, is vergeten wat hij wilde bereiken" (Nitze)
jij zit dus wel goed...
nu is het vooral kwestie te tonen dat je geen ezel bent : nog ne keer over die veters vallen is dus de boodschap! ;-)

Gepost door: tvrouwke | 29-12-06

op stap hopelijk is het in Valencia niet zo koud als hier... Anyway, beste wensen voor het nieuwjaar !

Gepost door: kj | 29-12-06

Losse veters... ... Dat is mij zelfs nog niet overkomen... Dan toch een expertenfoutje??

Gepost door: Homer | 29-12-06

veter Hetzelfde overkwam mij begin deze maand, maar gelukkig pas in de laatste 100 meters van een 8 km wedstrijd en daarom ben ik toch met een losse veter nog doorgelopen. Soit, balen dat klopt. Maar voor jezelf weet je dat je echte kunnen toch nog een iets scherpere tijd is. De volgende keer dus zeker een pr.

Gepost door: Hank | 29-12-06

wedstrijd losgekomen veters ... natuurlijk op een wedstrijd, nooit tijdens een training ... nu ja, hopelijk blijft dit eenmalig!

Gepost door: Koen | 29-12-06

Foeifoeifoei Het kan de besten overkomen. Wedden dat je dit in 2007 niet zult overdoen.
Veel plezier met de jaarsafronding, see you in Paris

Gepost door: Byrntie | 29-12-06

hart onder riem Wat een vader (ik bedoel LOPER) al niet lijden kan. Doch de moed niet verloren, jongeman. De winter staat nog voor de deur en er kunnen nog barre tijden volgen. Dan kun je een opwarmer best gebruiken. Jij met de halve of hele maraton en in met Nordic Walking. Ik wil het wat bescheidener houden. Verleden week toen ons moeke bij jullie aan 't babysitten was heb ik 's morgen een stevige wandeling van een uur gedaan. Voor het eerst ben ik over de heuvels van de Lilse Bergen gedurfd en het is me nog bevalle ook. De stappenteller die ik met Kerstmis van Ons Els gekregen heb, heb ik voor 't eerst gebruikt. Ik had 1.850 stappen gedaan. Daar ik nog niet uitgemeten heb hoe groot mijn stappen zijn weet ik dus ook niet hoeveel km. ik gestapt heb. Niettegenstaande dat alles zou het toch ook een vertekend beeld weergegeven hebben. Immers op de hellingen neem je toch sowieso kleine stapjes. 'k Heb er wel van genoten.
Groetjes en het amusement in Valencia of waar was het ook weer?
Voake B.

Gepost door: Voake B. | 30-12-06

blootvoets lijkt me vanaf nu de oplossing dear Bob ! Geen veterproblemen meer :-)

Bob, een heerlijk 2007 toegewenst, vol met fijne dingen, simpel genot en eenvoudig geluk voor jou en je prachtig gezinnetje !

In mol kan je nog eens in de spiegel kijken, ik loop er vlak achter of voor je , alnaargelang waar de zon staat ;-)

Gepost door: Jo | 31-12-06

Een heel goed en snel jaar 2007
Groeten wanno

Gepost door: wanno | 02-01-07

De commentaren zijn gesloten.