28-10-06

nare week

Na het weekendje uitzieken was het leed blijkbaar nog niet geleden. Maandag nog wezen fitnessen en dinsdag de wekelijkse intervaltraining maar woensdag was het terug prijs. Een keelonsteking met een flinke portie koorts erbij, overgoten met een flinke scheut oververmoeidheid. Woensdag en donderdag dus de slaapkamer nog eens van alle kanten bekeken. Vandaag ging het al een stuk beter en een 2de raincheck kon ik me niet meer veroorloven. De cross der jongeren in Westerlo stond immers op het programma. Toch maar voor een heel voorzichtige aanpak gekozen. Heel rustig gestart en na 20.15 m. de 4 K beheerst uitgelopen. Hopelijk heb ik nu mijn portie najaarsongedierte reeds binnengehad en kunnen we volgende week in Mol ons nog eens volledig smijten. Trouwens voor de liefhebbers, de 10 K daar is een echte aanrader, bijzonder mooi parcours en door de juiste handen georganiseerd. Misschien wel tot daar !

19:50 Gepost door bob | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

22-10-06

weekeindje uitzieken

Een Marathonslaap, da's 't minste wat ik kan zeggen, bijna 30 uur in 't bedje gelegen, me zelden zo belabberd gevoeld. Met spijt de blogloop in Lier laten passeren, 't zal voor de volgende keer zijn (mmm, Mol lijkt me inderdaad goed voorstel, Mario !)

19:37 Gepost door bob | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

18-10-06

stramme spieren, files en Parijs

Maandagavond voor de 2de keer naar de fitness. Steven had als aanvulling op vorige week ook enkele buik- en rugspierversterkende oefeningen voorzien. 2 dagen later blijkt dat net die spieren de voorbije jaren schromelijk verwaarloosd zijn, onzen bompa is er niets tegen. Gisterenavond vond dan de officiële verkiezing van de voorjaarsmarathon plaats. Zoals reeds voorspeld werd het Parijs/Rotterdam op 15 april. Voor het najaar 2007 bleek er al heel veel interesse te zijn voor de marathon van Keulen ... iemand ervaring? Tussendoor ook nog een intervaltraining afgewerkt, 10x100 en 10x200. Als ik morgen tijdig thuisgeraak loop ik morgenavond nog 11 km met de club en dan is het uitrusten tot zaterdagnamiddag. 't is me de laatste dagen nogal wat om 's avond vanuit Antwerpen in Mol te geraken ... gisteren meer dan 2 uur en vandaag weeral 1.45. Ongevallen en werken langs alle kanten ... dacht dat de verkiezingen net achter de rug waren ...

20:57 Gepost door bob | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

14-10-06

de voorbije week: 3x gelopen + 1x fitness.

Maandagavond voor de eerste keer gaan fitnessen. Voor 't vrouwke een eerste onderhoudsbeurt van de belangrijkste spiergroepen & vetgevoelige zones, voor mij vooral gericht op de onderste cepsen van het lichaam. VABCO heeft speciale schema's laten maken voor al zijn loopleden en voor 4€ kan je jezelf fitnessgewijs volledig laten gaan bij Stevens fitness in Mol. Het was een leuke afwisseling met de looptrainingen, vooral het steppen was veel zwaarder dan verwacht. Bedoeling is van de volgende 4 maanden wekelijks 1x te fitnessen. Dinsdag dan intervallen op de piste, 20 x 100 in 26 s., donderdag 11 K aan 6 min/km en vandaag een fartlektraining van 8 K in de Galbergen, 24x versnellingen van 30 s op een heuvelachtig zandparcours, voor de ene Nancy de hel, voor een andere Peter toppie ... :-). CU Saterday !

16:47 Gepost door bob | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

08-10-06

Plannen

Bij onrustige mensen leidt het bereiken van een doel quasi steeds tot het stellen van een nieuwe target. Op middellange termijn staat de Marathon Van Parijs (15/04/2007) nu definitief op het programma. Eerstdaags wordt er ingeschreven met een 40-tal MTM-ers. De rest van de groep traint meer dan waarschijnlijk voor de marathon van Rotterdam, die op dezelfde dag wordt gelopen. Gisteren van Richard gehoord dat ook de Kustmarathon naar het voorjaar verschuift (te veel interne concurrentie met de M van Brussel en waarschijnlijk ook zal doorgaan op 15 april). Op kortere termijn, lees de rest van dit jaar, wil ik vooral aan mijn basissnelheid werken. Veel korte intervaltrainingen, fartlek & heuveltrainingen en op maandagavond krachttraining in de fitness. Volgens trainer Jos is dit laatste noodzakelijk om in de toekomst meer km te kunnen trainen. Ik heb ook al 3 kortere wedstrijden ingeboekt, 5 K tijdens de natuurloop in Lier, 4 K tijdens de cross der jongeren in Westerlo en 10 K in 't Zilvermeer te Mol. Waarschijnlijk komen hier nog een aantal andere lokale wedstrijdjes bij. Vanaf januari beginnen we dan terug aan de specifieke marathonvoorbereiding. Deze week een 20 K gelopen in 3 beurten. Tempo's tussen de 5.20 en 6.30 min/km.

12:00 Gepost door bob | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

02-10-06

nieuw PR, maar ....

Vrijdagavond afgezakt naar Bredene om samen met vrienden het ganse weekend door te brengen. Het eerste deel van het weekend stond in het teken van de halve kustmarathon, het 2de deel voor bourgondisch genot & familieplezier. De nachtmerrie van de jongste bewoner zorgde voor een vroege start van de zaterdag. 4 boterhammen met choco en 2 tassen koffie later kon de zenuwachtige voorbereiding van de loopwedstrijd beginnen. Om 9 uur met de auto langs de kustlijn richting Nieuwpoort vertrokken. De tramhaltes waren reeds dichtbevolkt en ik zag zelfs verbaasde sporters een voorbijrijdende kusttram nakijken. Om 10 uur aangekomen in Nieuwpoort, auto vlot kwijtgeraakt en even later stond ik al vlak bij de start. Onmiddellijk Mario & de rest van VABCO gevonden. Even later ook Ruthje en Dijleloper gespot. Nog even gaan loslopen en aanschuiven voor het startschot. Na de start bleven we met 7 samen, Mario, Jan & Jan, Ine en Tine, Guy en ikzelf. De eerste km ging aan 5.35, de volgende 4 rond de 5.00. Tot km 10 liep het als een treintje. We kwamen door in 51.00 min en achteraf bekeken was dit misschien voor mij wel een te snelle eerste helft. Na een uur had ik last om het tempo van al mijn kornuiten te volgen. Toch nog aangeklampt tot km 13 en toen gingen Jan² en Ine ervandoor. Meter per meter, heel rustig gleden ze van ons weg en ik kon niet meer dan lijdzaam toezien ... verdikke toch. Mario bleef zich prima van zijn taak kwijten. Drank halen, aanreiken en bijhouden, aanmoedigen, tussentijden doorgeven, nee zijn haaswerk was van prima kwaliteit. Na 18 km sloeg het verval helemaal toe, kilometers van 5.20 - 5.30 en ook Guy ging er vandoor. De laatste 2 km waren een echte lijdensweg en dankzij Mario en een laatste eindsprint kon ik nog net onder de 1 u.50 min. aankomen. 1.49.50 was het netto resultaat. Een flinke verbetering van mijn PR van eind vorig jaar in eindhoven (4.30 min beter) maar toch ook een beetje ontgoocheld omdat ik mijn trainingsmaatjes niet had kunnen volgen en ik toch had gehoopt van enkele minuten sneller te eindigen. Ben er zelf nog niet uit wat en of er uberhaupt iets is foutgelopen. 't was behoorlijk warm en dus niet mijn favoriete loopweer, de werkweek bijzonder zwaar en vol stress, de laatste nachten misschien te kort. Misschien kan ik vandaag niet harder lopen en moet ik mijn ambities iets lager leggen ... de volgende maanden zullen uitsluitsel moeten brengen.

21:31 Gepost door bob | Permalink | Commentaren (15) |  Facebook |