02-10-06

nieuw PR, maar ....

Vrijdagavond afgezakt naar Bredene om samen met vrienden het ganse weekend door te brengen. Het eerste deel van het weekend stond in het teken van de halve kustmarathon, het 2de deel voor bourgondisch genot & familieplezier. De nachtmerrie van de jongste bewoner zorgde voor een vroege start van de zaterdag. 4 boterhammen met choco en 2 tassen koffie later kon de zenuwachtige voorbereiding van de loopwedstrijd beginnen. Om 9 uur met de auto langs de kustlijn richting Nieuwpoort vertrokken. De tramhaltes waren reeds dichtbevolkt en ik zag zelfs verbaasde sporters een voorbijrijdende kusttram nakijken. Om 10 uur aangekomen in Nieuwpoort, auto vlot kwijtgeraakt en even later stond ik al vlak bij de start. Onmiddellijk Mario & de rest van VABCO gevonden. Even later ook Ruthje en Dijleloper gespot. Nog even gaan loslopen en aanschuiven voor het startschot. Na de start bleven we met 7 samen, Mario, Jan & Jan, Ine en Tine, Guy en ikzelf. De eerste km ging aan 5.35, de volgende 4 rond de 5.00. Tot km 10 liep het als een treintje. We kwamen door in 51.00 min en achteraf bekeken was dit misschien voor mij wel een te snelle eerste helft. Na een uur had ik last om het tempo van al mijn kornuiten te volgen. Toch nog aangeklampt tot km 13 en toen gingen Jan² en Ine ervandoor. Meter per meter, heel rustig gleden ze van ons weg en ik kon niet meer dan lijdzaam toezien ... verdikke toch. Mario bleef zich prima van zijn taak kwijten. Drank halen, aanreiken en bijhouden, aanmoedigen, tussentijden doorgeven, nee zijn haaswerk was van prima kwaliteit. Na 18 km sloeg het verval helemaal toe, kilometers van 5.20 - 5.30 en ook Guy ging er vandoor. De laatste 2 km waren een echte lijdensweg en dankzij Mario en een laatste eindsprint kon ik nog net onder de 1 u.50 min. aankomen. 1.49.50 was het netto resultaat. Een flinke verbetering van mijn PR van eind vorig jaar in eindhoven (4.30 min beter) maar toch ook een beetje ontgoocheld omdat ik mijn trainingsmaatjes niet had kunnen volgen en ik toch had gehoopt van enkele minuten sneller te eindigen. Ben er zelf nog niet uit wat en of er uberhaupt iets is foutgelopen. 't was behoorlijk warm en dus niet mijn favoriete loopweer, de werkweek bijzonder zwaar en vol stress, de laatste nachten misschien te kort. Misschien kan ik vandaag niet harder lopen en moet ik mijn ambities iets lager leggen ... de volgende maanden zullen uitsluitsel moeten brengen.

21:31 Gepost door bob | Permalink | Commentaren (15) |  Facebook |

Commentaren

knap Toch heel goed gedaan.Ik had het bij mij ook liever sneller gehad.Maar we mogen toch weeral blij zijn ,we hebben de eindmeet gehaald en dat kunnen vele niet zeggen.Ze waren je voor,maar het blijven toch VRIENDEN.....

Gepost door: nancyke | 02-10-06

Dikke proficiat Toch gefeliciteerd Bob met je nieuwe record. Je hebt er toch een flinke 4.30 min afgeknabbeld. Er waren misschien een paar vrienden voor je, maar heb je ook eens naar achter gekeken! De volgende keer gaan er gegarandeerd weer minuten af.Waarom niet in Etten-Leur?

Gepost door: rudi | 02-10-06

Knibbel knabbel Telkens kleine stukjes eraf doen, Bob, dat hou je het langste vol!

Gepost door: Jan | 02-10-06

Super! Zeg Bob, je eigen PR verbeteren met meer dan 4 minuten is toch gewoon ronduit super! Van harte gefeliciteerd hoor, daar mag je best trots op zijn. Je alleen vergelijken met jezelf (vroegere prestaties) en niet met anderen, da's nog het beste! Knap gelopen hoor ('t zullen de bokes met CHOCO (!!) geweest zijn)

Gepost door: Julie | 03-10-06

proficiat Heel goed gelopen. Volgende keer gaat er mss weer een heel stuk af.

Gepost door: Inne | 03-10-06

Dikke proficiat!! Een nieuwe PR en dat met een flinke tijd verbetert, je hoeft helemaal niet teleurgesteld te zijn! Top!!

Gepost door: Dirk | 03-10-06

Nooit vergelijken ... Toch netjes gelopen en een mooi PR !
Er zit zeker nog progressie in je tijden.
Doe zo verder !

Gepost door: frank spencer | 03-10-06

Kilometer sneller Als we het even afronden, ben je zowat een kilometer sneller geworden. Chapeau!

Gepost door: Sven | 03-10-06

Knap gelopen Mooie verbetering van je PR. En het siert je, je vrienden voorlaten!!! Volgende keer is het hun beurt om jou te laten gaan ;-)

Gepost door: Wim | 03-10-06

PR proficiat met je nieuwe PR. 4.30 eraf ... dat is fantastisch ... meer mocht het niet zijn, anders had je geen doel meer voor de volgende keer :-))) doe zo verder!

Gepost door: Koen | 03-10-06

proficiat Niet alle doelstellingen worden metteen met de eerste poging gerealiseerd. Als je de lat hoog legt, hangt het , zoals je zelf al aangeeft vaak af van kleine details. Zaken zoals stress op het werk, vorm van de dag, slaap of de druk die je jezelf oplegt omdat het deze dag moet gebeuren spelen allemaal mee.
Bij jou lag de lat zeer hoog, (Als je er met een PR van 4'30 al niet geraakt !), maar als er iets is wat uit deze wedstrijd geconcludeerd kan worden is het wel dat die lat zeker niet te hoog ligt. Ik denk zelfs dat je er heel kortbij kwam. Als je dat tempo van 10km twee km langer kan doortrekken, voor je je reserves teveel moet aanspreken, is het al bingo!
Ga nu maar snel genieten van dat geweldige pr dat je gelopen hebt, en hou in het achterhoofd dat dat andere doel zeker haalbaar is. Bijna voor het grijpen ligt !
Dat eens samen lopen tijdens de wedstrijd daar kijk ik al naar uit. Net als naar je volgende poging, wanneer die ook is.

Gepost door: DijleLoper | 03-10-06

proficiat ne dikke proficiat voor dit resultaat.
4.5 min verbeteren is een sterke prestatie.
Misschien heb je de lat iets te hoog gelegd deze keer.
hou de verdere uitdaging voor een volgende halve marathon, je hebt immers al bewezen dat je stukken beter bent dan vorig jaar . Als je elke keer nog iets van je tijd kunt afdoen zul je de verhoopte eindtijd op den duur halen en zelfs nog scherper kunnen stellen.

op die manier blijft de uitdaging, want hoe scherper de tijd hoe meer je ervoor moet doen om die de volgende keer te kunnen evenaren of te verbreken.

Gepost door: wim | 03-10-06

Top hoor! Bob, Bob, Bob, je hebt het FAN TAS TISCH gedaan! Wat een supertijd. (ik droom van die tijd...) Ja zeg, kom gezellig naar Etten Leur....dan kun je Ruth en mij naar de finish trekken met die tijd....
Maar even serieus, echt heel top gedaan, 4.30 van je PR af, dat is heel veel hoor! Gegroet vanuit het midden der Nederlanden....

Gepost door: Petra | 03-10-06

knap! Echt knap gelopen Bob, je hebt het toch maar mooi volgehouden tot het einde, ondanks de iets te snelle start. 4.30 van je PR af is echt wel super!! Proficiat!

Gepost door: Ruthje | 04-10-06

ts ts ts waarom leg je de lat toch altijd zo hoog, ventje?
hou dat maar voor thuis! hihi
ga eens ne keer terug naar je blog van in de begindagen... watch, and be proud!

Gepost door: tvrouwke | 04-10-06

De commentaren zijn gesloten.