03-09-06

close but no sigar

Ondanks het uitstekende haaswerk van Supermario Marathonmanneke ben ik gisteren net niet geslaagd in mijn opzet, namelijk de eerste 10 mijlwedstrijd uit mijn korte joggerscarriëre te lopen aan 5 min/km. Maar laat ons beginnen ... bij het begin. Samen met de 2 turbogrieten Ine & Nancy vertrokken, onderweg nog SuperJan opgepakt en om 14.00 stonden we gemotiveerd in Ravels. Ook Mario was al samen met een 40-tal andere MTM-ers van de partij. Inschrijven aan 6.5 €, omkleden en ne was en ne plas later stapten we op de bus richting Poppel waar het startschot om stipt half 4 de vogels uit de bomen joeg. Mario zou Jan en mij hazen, de eerste helft aan 5 min & een sjiek, de 2de helft iets rapper. We waren al snel in goei gezelschap met een 10-tal M/V van de Vabco. Het eerste half uur was niet zo super, we liepen de hele tijd op betonbaantjes en als er iets is wat ik haat ... dan zijn het betonbanen. Om God weet welke reden verzuren mijn kuiten en krijg ik een slapende linkervoet. Meestal verdwijnen deze hypochondrische klachten na een half uur en ook gisteren was het niet anders. De eerste helft ging gemiddeld aan 5.10 min/km, af en toe hadden we behoorlijk wat wind op kop en zelf een superhaas als Mario kon me spijtig genoeg niet voldoende uit de wind zetten. Halfweg waren Jan en ik dan ook meer dan blij met onze geleverde prestatie en de 2de helft konden we echt niet veel sneller meer. Na 10 mijl kwamen we binnen in 1.22.18, gemiddelde van 5.07 min/km, moegestreden en half tevreden. Nog 4 weken resten ons om de conditie verder aan te scherpen en hopelijk ons uiteindelijk doel te bereiken, de halve marathon aan de kust te lopen binnen de 1.45. Van 1 ding kunnen we alvast zeker zijn, onze haas is gewikt, gewogen en goedgekeurd !

13:42 Gepost door bob | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Proficiat Toch proficiat met je tijd. Die 5 min/km komt er wel en die 10 mijl is toch zeker een goede training geweest voor de halve marathon. Hopelijk is er aan de kust ook zo'n wind in ons voordeel. Hoop dat Frank De Boosere goede voorspelling heeft, want ik heb geen zin in 21 km tegen de wind. Zal hem anders wel eens een bezoekje brengen :-) Ik heb ook al eens last gehad van slapende linkervoet. Weet ook niet hoe het komt. Zolang het maar overgaat!

Gepost door: Rudi | 03-09-06

Snel!! Zo Bob, dat heb je goed gedaan zeg! Mag ik die haas ook eens van je lenen? Volgende week zondag of zo??

Gepost door: Petra | 04-09-06

proficiat Mooie prestatie. Met nog 4 weken te gaan lijkt het doel zeker binnen handbereik. De fundamenten zijn er.

Gepost door: DijleLoper | 05-09-06

mooie tijd Niettemin een mooie tijd gelopen, ik denk dat 1u45 voor de halve er zeker inzit!! Proficiat.

Gepost door: Dirk | 05-09-06

Sigaren ... ... zijn toch slecht voor de gezondheid! Hou nog even vol die training en de 1/2 van de kust wordt je volgende succesverhaal!

Gepost door: geert | 06-09-06

De commentaren zijn gesloten.