29-08-06

zeiknat

Net nog verteld dat augustus zo'n prima loopmaand was geweest, vandaag begot z***nat geworden! Versnellingen op de piste, 6 x 1 K tegen 5 min/km, met zaterdag nog een 10 mijl in het verschiet leek me dat snel genoeg. Jan ging voor 4.45, maar hij is dan ook een ietsiepietsie sneller dezer dagen. Zaterdag dus een wedstrijd, meer bepaald de Pierenloop in Ravels, een lokaal bekende wedstrijd over 10 mijl. Bedoeling is van deze wedstrijd te lopen aan het halve marathontempo, zo om en bij de 5 min/km, dus eindtijd van 1.20 u..Hopelijk zijn we er weer met de ganse bende. En Nancy, ..., die gaat op 30/9 aan de kust meer dan waarschijnlijk met ons de halve Marathon meelopen ! Goeie beslissing, Nancy, nu nog stoppen met de stokjes ;-)

22:21 Gepost door bob | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

27-08-06

loopweer

Augustus was dan misschien de natste maand sinds Frank & friends de pluviometer bedienen, voor de gemiddelde loper kon de maand augustus geen beter weer brengen. Niet te heet, af en toe een zuurstofrijke bui en een zonnetje dat aarzelend komt piepen. Ook dit weekeinde was niet anders. Gisterenmorgen stonden we weer paraat om 10 u. in het Prinsenpark voor een 1 - 2 - 3 K tegen 5 min/km. met telkens 3 min. rust. Bedoeling van dit soort trainingen is om gewoon te worden aan het beoogde (halve)marathontempo. De binnenkant van mijn rechterknie en mij linkerachielespees zijn de laatste weken niet echt opgetogen over de trainingsarbeid, maar echt dwars liggen ze nog steeds niet. Vandaag dan 16 K gelopen. Eerste helft tegen 6.40 min/km met de ganse bende van groep 7, de tweede helft tegen 6.20 met Jan. Bedoeling is om aan de kust samen de HMT te lopen in 1.45 - 1.50, ook Ine zal aansluiten en Mario doet de haze-oren aan ... .

21:13 Gepost door bob | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

23-08-06

6de dag op rij

Maandagmiddag onder de stevige leiding van collega Ruthje de Antwerpse parken bezocht. De eerste km langs de drukke Antwerpse verkeersaders en nadien het mooie park Den Brandt en het Nachtegalenpark ingedoken. Drie kwartier chitchatten later stonden we terug in de garage van onze werkgever. Een middagloopje kan wonderen verrichten en je dag een extra boost geven. En als dit kan in goed gezelschap is dit mooi meegenomen, thkx Ruth, voor herhaling vatbaar !Gisteren dan terug een extensieve intervaltraining, 15 x 200 m in 54 s met 100 rust. Ik volg de schema's van Jan die zich laten testen heeft en die in de recentste wedstrijden iets sneller dan mij bleek. Vandaag nog 8 km @ 5.45, 'k had last met het juiste tempo te zoeken, 't ging veel te snel vandaag. Morgen starten we voor het eerst met de langere lopen en vanaf zondag gaan we voor het eerst over de kaap van 15 K. 't Worden nog 6 drukke weken ... .

17:44 Gepost door bob | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

20-08-06

woelen

Lag deze morgen al om 7 u. klaarwakker dus het werd vandaag een ochtendloopje van 10 K. Het weer kan je echt wel veranderlijk noemen, heb wat regen, wind en zon gehad. De eerste km had ik terug een beetje last van de knie, we zullen het maar op de pyramidetraining van gisteren steken. Naar het einde toe verdween de pijn weer ... lopen, het blijft ongezond hè. Kijk ook al uit naar morgenmiddag: Ruthje gaat me gidsen door de Antwerpse parken ...

10:28 Gepost door bob | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

19-08-06

Egypte

Vandaag stond er een pyramidetraining op het programma. Gedaan met weerstandstrainingen, riep trainer Jos met de ochtendzon op zijn haardos. Vanaf nu lopen we niet sneller meer dan het beoogde (halve)marathontempo, en bouwen we wekelijks de afstand op. Vandaag 500-1000-1500-1500-1000-500 m. tegen 30s/100 m met telkens 500 m. rust tussenin. Het goede weer lokte vandaag een massa volk naar het Prinsenpark, ook vrouw en kinderen waren mee voor een fikse ochtendwandeling. Met z'n 8 brachten we de opdracht tot een goed einde. Enkel Ine maakte tijdens de laatste ronde onzacht kennis met de kempense bosgrond, gelukkig bleef het bij een licht gezwollen knie en een vuile neus ;-( Morgen 10 K tegen 6.20.

16:04 Gepost door bob | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

17-08-06

leuke wedstrijd

Eén van de voordelen van je als loper aan te sluiten bij een club is de motivatie om samen aan wedstrijden deel te nemen. Gisteren stonden we met zo'n 60 MTM-ers aan de start in Hapert voor een 10 K avondcorrida. Sommige lopers waren prijsbeesten, andere joggers pas gestart2runt. De eerste kwam aan na 31.54, de laatste na 1.08 u. . Het was een leuke wedstrijd zonder meer, een snel parcours van goed 2.5 km doorheen het brabantse dorpje en een behoorlijke opkomst aan luidruchtige supporters. Gelukkig bleef het ook nog droog op de betonklinkers. Met o.a. Ine, Jan, Nancy, Sonja, Anita afgesproken om te starten tegen 5 min/km en halfweg zouden we wel zien. Zoals meestal natuurlijk een pak sneller gestart. De 1ste km kwamen we door in 4.38, de 2de in 4.50. Voor mij iets te snel dus een beetje op de rem gaan staan en de rest laten lopen. Halfweg kwam ik door in 24.30 . Nog een ronde tempo blijven lopen aan 5 min/km en dan de laatste 2.5 km versneld en nog heel wat andere lopers gepasseerd. Aangekomen na 48.13 netto wat voor mij een nieuwe besttijd is. Content met z'n allen nog een Jupiler uit 't fleske gedronken (ze beginnen het eindelijk te kennen, onze noorderburen). Eigenlijk heeft een mens nie veel nodig om gelukkig te zijn .... .

20:52 Gepost door bob | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

15-08-06

update

Problemen om terug wat ritme in het bloggen te krijgen, hopelijk gaat het met de toename van de looptrainingen de volgende weken wat beter. Vorige week woensdag een kleine 10 km meegelopen met Nancy op de piste tijdens haar testen, kwestie van wat morele steun te geven. Ook Jan en Ine hebben hun testen vorige week woensdag afgelegd, benieuwd wat er uit printer van trainer Jos gaat rollen. Zaterdagmorgen in het Prinsenpark nog een suboptimale weerstandtraining. Na 2 K inlopen en 5 sprintjes van 100 meter samen met Jan, Ine en Sonja 6 x 1 K gelopen aan 4.40 min/km met 3 minuten rust tussenin. Heel leuke training al zat iedereen op sommige momenten kort in de adem. Zaterdagavond in goed gezelschap de 36ste verjaardag van 't vrouwke gevierd. Ondanks de voorspelde barre weersomstandigheden hebben we er toch nog een leuk tuinfeest van gemaakt tot in de late nacht met als gevolg dat deze mens heel de zondag gene mens was. Gisterenavond kwam er van lopen ook al niet veel in huis wat de megabbq van MTM zorgde voor een bolle buik en blaas. Net nog even gaan loslopen, een kleine 6 K. Morgenavond gaan we met een kleine 50 deelnemen aan de stratenloop in Hapert, net over de Nederlandse grens. Ik herinner me van vorig jaar dat hier heel veel sfeer en ambiance in de lucht hangt, benieuwd of ik morgen onder de 48.40 kan duiken op de 10 K en mijn PR iets scherper kan stellen... .

21:16 Gepost door bob | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

08-08-06

goeroes

Zondag een ontgiftingsloopje van 6 K tegen 6.40, gisteren 6 K tegen 6 min/km en vandaag stond er weer een stevige weerstandstraining op het programma. 3 x 2 K tegen 5 min/km met 5 min rust tussenin. Ik was iets te laat op de club, tja die eerste werkdagen na de vakantie lopen steevast iets uit, en in plaats van op de piste werd er vandaag op de weg getraind. Het is namelijk de lactaattestweek. 6 à 8 weken voor de marathon waar de ganse club voor traint (kustmarathon van 30/9) kan iedereen zich op de piste laten testen. Vandaag waren het de believers van Dr. Jan Olbrecht die voor de ronde som van 45 € onmiddellijk hun lactaatwaarden konden laten meten bij 3 inspanningstesten van 2 K (de eerste 2 K iets trager dan 10 K tempo, de 2de aan 10 K tempo, de derde iets sneller dan 10 K tempo, gevolgd door een 600 m tot op het bot) . Morgen is het de beurt aan een 2de groep die bij sportarts Bouquillon voor de helft van de prijs dezelfde proef kunnen ondergaan in uitgesteld relais. Op basis van de resultaten maakt trainer Jos voor iedereen een gepersonaliseerd schema klaar. Vermits ik deelneem aan de halve marathon op 30/9 heb ik deze keer de lactaatkelk laten passeren. Laten jullie zich 1x per jaar testen?

22:34 Gepost door bob | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

06-08-06

blogloop in Gierle

Onder de bezielende leiding van Ruthje vond er gisteren terug een blogloop plaats ... en wat een opkomst ! Plaats van het gebeuren was het domein van het Giels Bos, op de grens tussen Vosselaar, Gierle en Beerse. Met enkele clubgenoten nam ik deel aan de 7 K. Na een rustperiode van een goei 6 weken was ik met mijn tijd van 32.45 meer dan tevreden. Ook kunnen kennismaken met wat andere bloggers die bijna allemaal deelnamen aan de 10 mijl met knappe prestaties in de avondhitte. Daarna nog even afgezakt naar de Heihoeve waar we met bijna 30 M/V's tussen pot en bbq nog even konden nagenieten en bijbabbelen. Leuk initiatief, benieuwd waar de volgende blogloop door zal gaan ... .

12:46 Gepost door bob | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |