08-08-06

goeroes

Zondag een ontgiftingsloopje van 6 K tegen 6.40, gisteren 6 K tegen 6 min/km en vandaag stond er weer een stevige weerstandstraining op het programma. 3 x 2 K tegen 5 min/km met 5 min rust tussenin. Ik was iets te laat op de club, tja die eerste werkdagen na de vakantie lopen steevast iets uit, en in plaats van op de piste werd er vandaag op de weg getraind. Het is namelijk de lactaattestweek. 6 à 8 weken voor de marathon waar de ganse club voor traint (kustmarathon van 30/9) kan iedereen zich op de piste laten testen. Vandaag waren het de believers van Dr. Jan Olbrecht die voor de ronde som van 45 € onmiddellijk hun lactaatwaarden konden laten meten bij 3 inspanningstesten van 2 K (de eerste 2 K iets trager dan 10 K tempo, de 2de aan 10 K tempo, de derde iets sneller dan 10 K tempo, gevolgd door een 600 m tot op het bot) . Morgen is het de beurt aan een 2de groep die bij sportarts Bouquillon voor de helft van de prijs dezelfde proef kunnen ondergaan in uitgesteld relais. Op basis van de resultaten maakt trainer Jos voor iedereen een gepersonaliseerd schema klaar. Vermits ik deelneem aan de halve marathon op 30/9 heb ik deze keer de lactaatkelk laten passeren. Laten jullie zich 1x per jaar testen?

22:34 Gepost door bob | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

Lactaat Hoi Bob,
Ik heb nog nooit een lactaattest ondergaan. Wél laat ik regelmatig mijn bloed analyseren, voornamelijk om mijn hematocriet in de gaten te houden. Misschien moet ik ook maar eens een lactaattest ondergaan?
Groetjes

Gepost door: Sven | 09-08-06

testen Ik heb het in 2005 de eerste keer gedaan, en het is wel leerrijk. Ik denk dat ik volgend jaar nog eens terug ga.

Gepost door: geert | 09-08-06

Self-made Spencer ... Hoi Bob,
Ik heb dat nog nooit gedaan, die lactaattesten ...
Mijn bloed wordt eigenlijk ook nooit geanalyseerd, maar volgens Betty is mijn testosteron-peil nog dik in orde :-)

Gepost door: frank spencer | 09-08-06

testen nog nooit laten doen, al vaak van plan geweest maar 't komt er nooit van. En gezien ik toch niet meer op hartslag train, zie ik er ook het nut niet echt van in. Zonder die testen is de marathon bij mij ook gelukt, dus echt heilig zijn die testen volgens mij nu ook weer niet. Maar uit nieuwsgierigheid zal ik ze misschien ooit wel eens laten doen, je weet maar nooit...

Gepost door: Ruthje | 09-08-06

test Nog nooit lactaattesten ondergaan, zou misschien wel een idee zijn. Bloed wordt na elke bloedgift (4x per jaar) onderzocht en één maal op werk. Zoals bij Sven houd ik mijn hematocrietenwaarde in de gaten, in het verleden wel enkele malen te laag geweest. En net zoals bij Frank is mijn testosteron ook in orde (volgens Fleur)

Gepost door: Dirk | 10-08-06

Test Heb een test laten doen in maart, was heel interessant. Heb daarbij ook trainingplan op maat gekregen .. hartslagzones enzo .. Ik plan dat elk jaar opnieuw te doen ..

Gepost door: Edith | 11-08-06

Prostaat Dear Bob, vergeet de jaarlijkse controle niet ... terugbetaald door de ziekenkas trouwens

Gepost door: Jo | 12-08-06

geen illusies... bij mij onderga je dagelijks een test.
... en je blijft die met glans doorstaan! :-)

ik hoop dat het leuk was/is op de BBQ van de VABCO.
slaapwel x

Gepost door: tvrouwke | 14-08-06

De commentaren zijn gesloten.