30-03-06

beterschap in zicht

Vandaag op pad voor 10 K @ 6 min/km. De marathonkoorts neemt wekelijks toe en dat zie je ook aan de aanzwellende groep. Vandaag met een 20 lopers in groep 8 op pad, tourke langs de Zuiderring tot aan de Simonsebrug wegens de natte ondergrond op alle alternatieve routes. 't is wel leuk dat we terug de ganse training in "de lichte" kunnen lopen. Voor mij voelde de training voor het eerst sinds weken terug goed aan, eindelijk de adem onder controle en hoestvrij gelopen. Trainer Jos had de lactaatuitslagen nog steeds niet in zijn bezit, zaterdag hopelijk de definitieve schema's voor de laatste 5 weken ...

21:23 Gepost door bob | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

29-03-06

intervallen op speed

Gisteren niet gelopen maar op visite bij de dokter. Een aantal testjes moeten doen om te kijken wat er precies aan de luchtwegen en de longen scheelde. Voor de zekerheid ook nog een fotootje van de longen laten nemen bij de radioloog. Voel me een beetje een medical shopper, maar ja wat doe je als je heel de tijd moet hoesten bij de zwaardere trainingen. Gelukkig is er niks ernstig aan de hand, blijk één of andere (tijdelijke?) allergische reactie te hebben in de bovenste luchtwegen. Buitengekomen met een puffertje op proef voor 30 dagen en een magistrale bereiding. Deze avond alleen op pad voor de intervaltraining 3 x (4 x 300 m in 85 s. met 100 m rust). Tussen de 3 series telkens 500 meter hoestpauze ... de versnellingen zelf gingen me gezien de omstandigheden behoorlijk goed af. Morgen 11 km @ 6 min/km, benieuwd of het hoestspook ook bij die snelheid opduikt ...

20:44 Gepost door bob | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

26-03-06

duurloop op zondag

Vertrokken om 10 met 10 voor 15 aan 7 ... . De Cois koos vandaag voor een parcours door de oude bleken. Voor mij onbekend terrein dus ik vond dit wel een aangename afwisseling. De eerste 2 km liepen we van Den Uyt tot aan Versani en daar startte de toer van 11 km doorheen bossen en velden waar ik het bestaan niet van vermoedde. Het was lekker warm, de lucht zat vol met zuurstof en het lopen ging ons vandaag allen prima af. Na 1.45 tevreden terug aan de sporthal en de kop was van de zondag.

13:51 Gepost door bob | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

25-03-06

extensieve intervaltraining

Na de lactaattesten van woensdag niet meer gelopen tot vanmorgen. Donderdag voelde ik me nog altijd niet zo lekker, de verkoudheid blijft nog altijd wat aanslepen. Eerst 3 km ingelopen met Jan, Ine en de Cois. Daarna stond er een stevige intervaltraining op de spijskaart: 2 x 3 km aan 5.10 m/km met 5 minuten rust tussenin. Alles verliep naar behoren gedurende de eerste versnelling. Maar tijdens de rust tussenin was het terug prijs, ondanks het vochtige en warmere weer begonnen de hoestbuien en de kortademigheid weer. 2de sessie toch nog afgewerkt en nog een kwartier uithoesten en de training zat er weeral op. Morgen trage duurloop van 16 km om 10 u. (als we ons niet overslapen) en maandag naar de dokter om een pufferke te halen.

16:43 Gepost door bob | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

22-03-06

puffen

Gisteren 6 km rustig loslopen want vandaag stonden de lactaattesten op het programma. Voor mij betekende dit 4 x 2 km, oplopend van 5.20 min/km over 5.10, 5.00 naar 4.50 min/km met tussenin een half minuutje om bloed te prikken. Ik voelde al na de eerste sessie tegen 5.20 dat het niet goed zou aflopen, bij het binnenkomen voor het bloedstaaltje werd ik behoorlijk kortademig. Toch volgehouden tot na de 3de sessie tegen 5 min/km en toen werd het pijpke volledig dichtgeknepen en niet meer aan de 4de sessie begonnen. Richard kwam bij me en vroeg of ik even wilde puffen, hij lijdt namelijk al vele jaren aan inspanningsastma (? waar ik nog nooit van gehoord had) ... ik dus even puffen en onmiddellijk verdween de kortademigheid. Even informeren bij sportarts Bouquillon of ik de 4de sessie nog kon afwerken en dat was geen enkel probleem. Daarna een 10-tal minuten rust en dan gedurende 600 meter de kast volledig leegelopen. Medio volgende week volgen de uitslagen van deze lactaattesten en het aangepaste schema. Ondertussen ga ik toch nog even verder op medische controle want de reden van die kortademigheid wil ik nu wel absoluut weten ... Al iemand ervaring met die "inspanningsastma ?

23:33 Gepost door bob | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

19-03-06

lange duurloop

Na het doktersbezoek van vorige maandag en de extensieve intervaltraining van dinsdag waren de loopschoenen de kast niet meer uitgeweest. Voel me ondertussen al iets beter, de longen piepen niet langer. Deze morgen beslist om de rustige lange duurloop toch maar mee te lopen met MTM. Groep 8 had blijkbaar tijdens de week beslist om reeds om 9 uur te vertrekken gezien de 19 km die op het programma stond. Na een karig ontbijt bij - 2° vertrokken met z'n 9. Peter, Cois en Stefan op kop, gevolgd door Marina, Lydie en Monique. Jan, Ine en ikzelf zaten vanachter lekker in de zetel. We vertrokken bij een grijze hemel en kozen vandaag voor de kanalenroute. Via de Zuiderring tot aan de Simonsebrug, het ophaalbruggetje over bij sas 4 en de pannekoekenboot, 5 km verder bij sas 6 het kanaal terug overgestoken en zo verder via het golfterrein van Nuclea en langs Achterbos. We liepen heel de tijd in de nevel, wat had dat zonnetje deugd kunnen doen ;-( ... . Na 2.20 u. zat de klus erop met iets meer dan 20 K op de teller. Tempo lag heel de tijd rond 6.45 en dat voelde voor iedereen goed aan, al protesteerde op het einde hier en daar wel een knook, pees of darm. Zelf had ik een goed gevoel na een mindere week. Nu flink rusten, dinsdag wat recuperatielopen en woensdag lactaattesten. Benieuwd waar de conditie ondertussen is aanbeland. Bij leven en welzijn zitten we binnen 7 weken in Wenen ! Blijkbaar gaan Rudi en Maddy ook nog mee, tof !!!

12:59 Gepost door bob | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

14-03-06

intervallen en antibiotica

Gisteren toch maar even langs de dokter gegaan, het nachtelijk gehoest en de kortademigheid toch maar even laten onderzoeken ... en ik kom verdikke weer al buiten met een doos antibiotica voor 7 dagen. Eén of ander bacterie heeft zich in de longen genesteld en vraagt een kordate aanpak volgens de dokter, ook al voel ik me niet echt ziek. Vandaag toch geprobeerd om de extensieve intervaltraining mee te volgen, 15 x 200 m in 55 s. met 100 rust. Gelukkig geen al te zware toespijs op de boterham en dan ook vlot verteerd. Morgen dagje rusten en hopelijk zijn donderdag de meeste beestjes al weer dood.

21:33 Gepost door bob | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

12-03-06

Weert

Deze morgen om 8 uur pak en zak gemaakt en om kwart voor 9 vertrokken samen met een 50 MTM'ers naar kwart M van Weert. Bij Jan en Danny in de auto, 2 krakken die met hun vingers in de neus de M tussen de 2.45 en 3 uur lopen. Een klein uurtje later arriveerden we in het kleine Nederlandse dorp, vlak over de Limburgse landgrens. Even loslopen met Jan, Peter en René. Om 5 voor 11 werden we weggeschoten. Samen met Jan en Nancy elke km afmalend aan 5 min/km. René schoot weg als een pijl uit een boog en ook Peter was niet in te tomen. Na 5 km liep ook Jan weg. Zelf zat ik niet in zo'n superdag dus nog 2 km samen met Nancy gebleven. Op km 7 dan toch het tempo iets strakker getrokken en Nancy en een aantal Noorderburen achtergelaten, ook Peter was er even nadien aan voor de moeite. Op km 10 kwam ik door in 49.00 en kwam Jan nog binnen bereik. Na een eindspurt waar ik mezelf echt wel leeggelopen had, nog altijd last van kortademigheid, op 5 meter van Jan gestrand. 51.23 op 10.5 km. Met een gemiddelde van 4.52 min/km toch tevreden over deze laatste echte wedstrijd voor de Marathon van Wenen.

17:22 Gepost door bob | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

11-03-06

ademhaling

Donderdagavond het wekelijkse verplichte nummer met het MarathonTeamMol, 10 km @ 6 min/km. Het parcours rond de Alma werd wegens de werken te gevaarlijk dus voor de graag geziene verandering nog eens langs de Zuiderring gelopen. Na het lopen had ik wat last van kortademigheid. Niet tijdens, maar na, bij het binnenkomen in het warme cafetaria ... zo'n beetje een gevoel dat astmalijders moeten hebben. Deze namiddag nog een rustige 6K, gelardeerd met een tiental versnellingen. En na het lopen terug die kortademigheid bij het binnenkomen .... vreemd gevoel. Hopelijk staat er geen bronchitis stiekem om de hoek te gniffelen. Morgen is het D-Day, de clash der titanen, no mercy .... de kwart M van Weert, of nog beter, het clubkampioenschap van MTM's groep 8 ;-) Everebody ready !!!!

20:54 Gepost door bob | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

07-03-06

7 x 300 in 80 s. met 100 m rust

Iets rustigere intervaltraining vandaag als voorbereiding op de wedstrijd van Weert dit weekend. Denk dat we met een tiental van groep 8 het kleine hollandse dorpje zondag onveilig zullen maken. Van de training niets dan goed nieuws, de benen voelden prima, de opkomst was weer massaal, vooral door de nieuwe aansluiting van een pak S2R die ondertussen hun 10 K brevet hebben gehaald. Zondag ga ik ik samen met Jan, René en Nancy het onderste uit de kan halen, er werden deze avond al weddenschappen afgesloten waar zelfs de gokchinezen niet van terug hebben. TBC ....

21:22 Gepost door bob | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

05-03-06

wintersporten

Gisteren met het ganse gezin en de buren een dagje naar de Ardennen getrokken. Leuke wandelingen gemaakt in het piepkleine dorpje Sy, in de buurt van Durbuy. Stramme spieren deze morgen, maar het zonnetje scheen dus vertrokken voor een 16 km @ 7 min/km. Dochter Kaat was warm ingeduffeld mee op de fiets. De eerste 5 km liep het wonderwel, heel de tijd tegen 6.15, trager lukte niet. Toen we een klein uur op weg waren en ons op het Postelse Miel Ottenpad bevonden, ter hoogte van de plaats waar de Blauwe Kei gevonden was, begon het lichtjes te sneeuwen ... en harder te sneeuwen .... en te hagelen .... en kwam de koude noorderwind pal op kop. Ons Kaat bevroor bij momenten op haar fietske, 't kind heeft ocharme nogal afgezien. Gelukkig was tante Els met de plussers op weekend in domein De Maat, ter hoogte van km 12. Kaat daar in haar warme handen achtergelaten en de laatste 5 km nog alleen afgelegd. Gelukkig was Jezus beddeke toen al volledig uitgeschud.

11:37 Gepost door bob | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

02-03-06

71° Noord

Met z'n achten vertrokken deze avond voor 11 km waarvan 8 @ 6.15. Huguette zoals steeds stevig op kop, het tempo mooi strak. 't Was ontspannen lopen tot km 5, rustig keuvelen met Nancy, Jan en Ine. Toen opende de hemel z'n wintersluizen en kwamen we in een waar sneeuwbombardement terecht. In enkele minuten tijd veranderden we in rasechte poolreizigers. Na een dik uur verkleumd en onderkoeld aangekomen. Algemene hilariteit toen we aan de toiletten alle krachten moesten bundelen om N. tijdig uit haar broek te krijgen ... ;-). Nog een dikke proficiat aan René voor z'n eerste rookvrije dag !!!

21:21 Gepost door bob | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

01-03-06

loslopen

5.5 km losgelopen aan 6 min/km, iets sneller dan gepland maar trager ging vandaag blijkbaar niet. Beetje last van de maag, buikgriep die even komt overgevlogen ... hopelijk niet. In tegenstelling tot de meeste bloggers en MTM-ers geen wedstrijd dit weekend voor deze jongen. Waarschijnlijk het daaropvolgend weekend een 10 km in Weert, kwestie van een richttijd te hebben om de lactaattesten van 22 maart af te leggen.

21:58 Gepost door bob | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |