22-03-06

puffen

Gisteren 6 km rustig loslopen want vandaag stonden de lactaattesten op het programma. Voor mij betekende dit 4 x 2 km, oplopend van 5.20 min/km over 5.10, 5.00 naar 4.50 min/km met tussenin een half minuutje om bloed te prikken. Ik voelde al na de eerste sessie tegen 5.20 dat het niet goed zou aflopen, bij het binnenkomen voor het bloedstaaltje werd ik behoorlijk kortademig. Toch volgehouden tot na de 3de sessie tegen 5 min/km en toen werd het pijpke volledig dichtgeknepen en niet meer aan de 4de sessie begonnen. Richard kwam bij me en vroeg of ik even wilde puffen, hij lijdt namelijk al vele jaren aan inspanningsastma (? waar ik nog nooit van gehoord had) ... ik dus even puffen en onmiddellijk verdween de kortademigheid. Even informeren bij sportarts Bouquillon of ik de 4de sessie nog kon afwerken en dat was geen enkel probleem. Daarna een 10-tal minuten rust en dan gedurende 600 meter de kast volledig leegelopen. Medio volgende week volgen de uitslagen van deze lactaattesten en het aangepaste schema. Ondertussen ga ik toch nog even verder op medische controle want de reden van die kortademigheid wil ik nu wel absoluut weten ... Al iemand ervaring met die "inspanningsastma ?

23:33 Gepost door bob | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

ook benieuwd Ik ben ook benieuwd naar je resultaten, naar wat ze er allemaal uit kunnen afleiden. Mss moet ik ook maar eens zo een test gaan doen... Maar laat je moraal niet naar beneden halen als het even moeilijk gaat tijdens zo'n test, het is tenslotte maar een momentopname, als ik de voorbije weken de verslagjes van je trainingen las, klonk dat heel goed en het is dat dat telt. Nog veel succes!
loopgroet,

Gepost door: Pi | 23-03-06

astma ik heb er soms ook last van, maar niet iedere keer. Vroeger als kind had ik echt astma maar ik ben er uitgegroeid. Ik vermoed dat het bij mij zo af en toe nog eens een opstootje is. Als je er regelmatig last van hebt, moet je misschien toch eens wat onderzoeken laten doen. Hopelijk heeft het de test niet te veel beïnvloed...

Gepost door: Ruthje | 23-03-06

vreemd ? Vreemd dat je tijdens die lactaattesten kortademig werd , je laatste wedstrijd (1/4 marathon) liep je bijna 13 per uur , was je daar dan ook kortademig , waarschijnlijk niet hé. Ik ben deze week ziekjes en heb woensdag gelopen ( 15km) en aan 12 per uur moest ik ook naar adem happen , de 2de ronde ging het trager en toen had ik geen probleem , misschien ben je ook ziek aan het komen ? Normaal als je kortademig was tijdens je testen zal je lactaatwaarde waarschijnlijk vlug omhoog gegaan zijn . Succes met je marathontraining verder.

Gepost door: roadrunnerke | 23-03-06

Inspanning ? Nog geen ervaring mee ... nog nooit van gehoord zelfs ...

beterschap trouwens, hopelijk is het geen griepje waar je op zit te broeden ...

Gepost door: Jo | 24-03-06

De commentaren zijn gesloten.