01-10-05

Hondeweer

was 't deze morgen. 'k Had nog nooit op zaterdag in groep meegetraind, maar vandaag stonden er 2 x 5 km aan 5.30 min/km op 't schema en dat zag ik echt niet zitten om alleen te doen. Dus met MTM naar 't Prinsenpark om 9 uur. De eerste 5 km geweldig afgezien, de beentjes zaten volledig geblokkeerd, ondanks een goei opwarming. 'k Zal in Eindhoven de eerste km toch maar niet te snel starten. De 2de sessie ging al een pak beter. Morgenochtend de laatste vetloop van 19 km en dan rustig uitbollen tot Eindhoven. Nog een vraagje, weet er iemand of het zin heeft om te taperen voor een halve marathon?

14:23 Gepost door bob | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

taperen ik heb dat vorig jaar toch gedaan voor de halve marathon van de Kust en dat heb ik me niet beklaagd! Heb toen heel de tijd niks last gehad van vermoeide beentjes of wat dan ook.

Gepost door: Ruthje | 02-10-05

voeding is volgens mij ook belangrijk in een halve marathon, alleen moet je d'er opletten dat je niet te veel gegeten hebt ...
Ga je eten tijdens je halve marathon?

Gepost door: erik | 02-10-05

taperen wel bob ge moet zo denken , een normaal lichaam kan voor 1.30u - 2 u kolydraden stapelen door er de week voordien er een extra inspanning voor te doen , die je welgekent is denk ik . doe je dit niet dan heb je een reserve van ong. 30 min. - 45 min afhankelijk van je eetpatroon , en dan begin je een tekort te krijgen tijdens het lopen en dat gaat ge snel voelen door spierpijnen en vermoeidheid.Je kan dit voorkomen door van begin kolydraden bij te drinken maar dan zeult ge wel dubbel zoveel drank mee dan anderen .Wat ik zou doen is er toch een beetje op letten deze week wat ge eet en de laatste 3 dagen veel kolydraden te eten en voor tijdens het lopen nam ik 2 van die kleine busjes sportdrank mee en 2 jelletjes , 1 jelletje neem je in 5 min. voor de start met 0.5 l water en het 2 jelletje innemen op 10 - 12 km met een beker water die je onderweg kan nemen.1 busje sportdrank voor tussen 5 en 10 km , het 2 busje voor tussen 13 en 19 km . Dit is wel in de veronderstelling dat ge loopt rond de 2 u , voor iemand die loopt tussen 1 u en 1.30 u daar licht dat wel anders bij . Veeel succes

Gepost door: mario | 02-10-05

Taperen voor de halve marathon Bob, zoveel mensen zoveel menigen!
Neem van mij en van Jos aan, dat je niet moet taperen. Je kan een halve marathon perfect op gewone voeding lopen. Ga ZEKER niet aan dat eiwitten dieet beginnen, ik twijfel zelfs op dat op ons (ja ook da van mij) niveau wel enige zin heeft ! Voor Rousseau indertijd en Rono en Gebressalassie, ja, maar voor ons ??? Ik zou de laatste dagen wat meer pasta's en rijst eten (koolhydraten stapelen), een halve liter sportdrank een uur voor de start, en dan zorgen dat je voldoende te drinken krijgt, water moet voldoende zijn, ook al ga je naar de 2u toe in de halve. Laat je hoofd niet gek maken door al die 'goeie adviezen' (ze zijn best goed bedoeld, maar in de halve heb je dat allemaal niet nodig). Succes R.

Gepost door: Richard | 03-10-05

De commentaren zijn gesloten.