26-07-05

zware training

Trainer Jos zegt dat we op dit moment vooral op weerstand moeten trainen, dus de lange duurlopen van boven de 20 km. zijn pas voor de laatste 6 weken voor Eindhoven. Deze weerstandtrainingen zouden er voor zorgen dat de basissnelheid nog wat opgekrikt wordt. Vandaag stonden er op de Molse piste 600 meters op het programma, voor groep 8 waarvan ik de schema's volg waren dat er 5, afgewisseld met 200 meter wandelen. Best wel een pittige training. Donderdag worden dat 5 keer 800 meters. Voor zondag plan ik dan een trage duurloop van 18 km. Ga dan ook eens wat experimenteren met vaste voeding en gels. Suggesties zijn meer dan welkom ...

21:23 Gepost door bob | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

In form! Amai, je ziet het weer helemaal zitten! Serieuze training, zo te zien! 20 km lopen is zeker niet slecht! Blessures zijn dus achter de rug? Je gaat er weer helemaal voor? Succes! En tot binnenkort!
Ciao,
Martin

Gepost door: Rollusbillus | 26-07-05

Alain Ja , nieuws van dat front. Hij heeft afgehaakt ... kon het moeilijk opbrengen om in de zomermaanden te trainen voor de Marathon. Ik vind het jammer hoor, hoop dat hij volgend jaar een voorjaarsmarathon loopt ...
ZO te zien ben jij inderdaad goed bezig ... ivm die lange duurlopen ... ze mogen inderdaad niet te vroeg komen, maar volgens mij is 2 weken voor de M de laatste lange van 33 (of iets in die buurt) ... als je werkt met de laatste 6 weken , en als je weet dat je duurlopen opdrijft met max 3 km per loop , en dan nog liefst 2-wekelijks, dan moet je toch al moeiteloos 27 kunnen lopen tegen 6 weken voor de Marathon. Volgens mij kan dat enkel als je dat voorzichtjes beetje bij beetje opbouwt ...
Ivm voedsel en gels ... ik hou het bij banaan en peperkoek die men mij vanop de zijlijn aangeeft, en ik eet enorm veel druivesuiker onderweg. SPortdrank neem ik maar 2 keer ... wel veel water tijden de run ...

Gepost door: Yoeri | 26-07-05

Vloeibaar eten Ik heb de laatste jaren veel geëxperimenteerd met voedsel naar lange wedstrijden toe ...
Voor mij persoonlijk kan ik op rustige lange training bijna alles eten , maar vanaf de wedtrijd krijg ik alles moeilijk binnen.
Tijdens mijn Ironman waar voeding het allerbelangrijkste is heb ik enkel water , en gels gebruik dit gedurende 10 u met de laatste kilometers in de marathon op cola.
Ik opteer voor een marathon 2-3 gels , en vanaf km 37 enkel cola...
Maar je hebt nu nog tijd genoeg om te experimenteren hé ...

Gepost door: erik | 26-07-05

Nutrical Voor mijn laatste marathon heb ik Nutrical uitgeprobeerd. Dit is een energierijk hoolhydraatsupplement, gebaseerd op glucosesiroop. Dit wordt vooral gebruikt om verzwakte mensen (in het ziekenhuis ) in korte tijd op te krikken. Ik verdun dit flesje van 0,5 liter in kleine flesjes water. Het heeft een neutrale smaak en je neemt best de hele tijd korte slokjes, gecombineerd met isostar en water. Je kan het in elke apotheek krijgen. Voor alle duidelijkheid : het is puur natuur, absoluut geen doping. Ik wil nog niet meteen geschorst worden door het Wada.

Gepost door: frank spencer | 27-07-05

Bedankt voor reactie Bedankt Bob voor je reactie op mijn blog. Ik zal het uit proberen. Ik laat je nog iets weten...

erik

Gepost door: Erik | 27-07-05

Bedankt voor je reactie. Ik ben hier ook eens langsgesurfd. Het geeft me weer wat moed als ik zie vanwaar jij begonnen bent en hoe ver je nu al staat. Bij mij zit m'n BMI goed (20) dat is ook al iets. Het is gewoon vermoeidheid die me nu parten speelt. Maar dat is van voorbijgaande aard. Na de drukke periode begin ik weer vollen bak te trainen. Ooit zal ik een marathon lopen...en dan zal ik aan jou denken.

Gepost door: Nadia | 27-07-05

food Hoi Bob. Ik ben dus een klein beetje afgeknapt op het schema van MTM omdat snelheid mij niet interesseert, en ik nog wat lange-afstandsbasis mis en vooral dat wil opbouwen en niet mijn snelheid. Ben dus overgeschakeld op een schema van Runners World van enkele jaren geleden dat ik gekregen heb van jouw collega Dirk VDV die ook al heel wat marathonervaring heeft, en waar ik me volledig in kon vinden. Dat is obv max. 4 trainingen per week dus ideaal voor mij. En er worden nu al wel wat langere duurlopen in gedaan maar dat wordt om de twee à drie weken afgewisseld met een "rustweek" met een kortere duurloop.
Qua voeding: gelzakjes : bah! Ik vond de Isostar Long Energy-bar wel heel goed, en gezien mijn lage tempo zal dat wel te doen zijn tijdens de M zelf, dus ik ga gewoon daarmee verder trainen aangezien me dat zo goed beviel.

Gepost door: Ruthje | 27-07-05

PISTEMARATHON DIT MAAKTE JE NOG NOOIT MEE
DE MOOISTE MARATHON VAN BELGIE VOOR INDIVIDUELE LOPERS EN VOOR PLEGEN VAN 6
WELKOM

Gepost door: dirk.ghys | 01-08-05

De commentaren zijn gesloten.