29-05-05

lijnen

Gisteren 5.5 km, vandaag 4.5 km. Des morgens vroeg bij het ochtendkrieken, net zoals beemsterkaas, lekker, ech lekker. Ben ondertussen ook aan het lijnen gegaan. Blijft een ware verschrikking, heb gewoon te weinig karakter denk ik. Probeer tijdens de week 's avonds enkel groentjes te eten en de alcohol volledig uit mijn leven te verbannen. Na 2 weken een kleine 2 kg kwijt .... de weegschaal klokt nu af net boven de 92 kg. Doel is om einde juni rond de 87 te eindigen. Na 101 mislukte pogingen heb ik mijn vrouwke 2 beloftes gemaakt. 1) indien ik er niet in slaag dien ik opgenomen te worden in de klantenkring van een diëtiste en 2) haar garderobe krijgt een behoorlijke soldeninjectie.... help !!!

21:10 Gepost door bob | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

24-05-05

bob de bouwer

En we bouwen rustig verder. Zaterdag en gisteren meegelopen met het vrouwke, ze blijft het fantastisch doen, ik ben echt onder de indruk. Vandaag was ik te laat thuis om aan te pikken bij de intervaltraining van MTM (die snelweginfarcten toch ...) dus zelf een kleine intervaltraining gehouden. 5 km rustig gelopen met 10 intermezzo's van 100 meter sprintjes. De longen en spieren beginnen stillaan naar meer te snakken, maar we houden ons nog even in. Juni blijft alvast wedstrijdvrij maar de training gaan we verder opbouwen met als ultiem doel de marathon van Eindhoven op 8 oktober.

21:46 Gepost door bob | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

19-05-05

heftig weekje

Even stil op de blog geweest, maar 't was best wel een intense week. Vorige week woensdag mee gaan lopen met de start2run, donderdag en vrijdag bos2daagse (lees 2 dagen vergaderen) aan zee, zoals steeds voorzien van het nodige vocht en een korte nacht. Vrijdagavond raprap alles inpakken om het ING-roparunteam te assisteren en zaterdagmorgen om 06.00 vertrokken voor een bijzonder intense 66 uur. In Antwerpen de 16 andere lopers-begeleiders opgepakt en met 2 gehuurde mobilhomes riching Dugny (vlakbij vliegveld Charles De Gaulle in Parijs). Daar zouden we rond 17.30 vertrekken aan onze 540 km lange loopaflossingstocht richting Rotterdam. Van mij werden geen loopprestaties verwacht maar wel fietsen/kaartlezen, camperrijden/camperkaartlezen, masseren, eten maken ... . En het was prachtig, doorheen het wonderlijke, heuvelachtige Noord-Frankrijk, in Quièvrain de grens over, via Mons over Ternat naar Dendermonde, door de voetgangerstunnel over de kaaien naar het desolate havengebied. In Putte de grens over en zondagnacht om 03.30 passeren in het knotsgekke Ossendrecht. Om een lang verhaal kort te maken, 43 uur na de start kwamen we aan op de Coolsingel, aangemoedigd door een massa gekke hollanders, en met amper 4 uur slaap onder de oksels. Misschien volgende jaar een opdracht voor de bloggers ... 67 km lopen op 48 uur, dat moet lukken. Ondertussen ook op loopgebied niet stil gezeten. Sinds dinsdag dagelijks enkele km loslopen en de knie houdt nog altijd stand. Vanaf volgende week gaan ik de loopafstanden terug lichtjes optrekken boven de 6 km.

20:29 Gepost door bob | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

10-05-05

elke dag een beetje meer

Gisteren met Karin en de kiddies naar de finse piste in Balen. Met de Start2Runners meegelopen. Is leuk om de eigen trainingen aan te vullen, lekker rustig en toch in beweging. Vandaag dan terug intervallen met MTM. Vond het behoorlijk zwaar. 10 x 300 meters in 80 sec. met 100 meters rust. Vooral de eerste sessies was het puffen geblazen, naar het einde toe voelde ik me stukken frisser .... vreemd toch. Leuk om ook weer een aantal bekende gezichten te zien. Rudy die pas zijn eerste marathon (Rotterdam) achter de rug heeft (3.21, tijd om jaloers op te zijn) en Jan die weer 3 minuten van zijn sterkste marathontijd had afgeknabbeld. Mooi zo. De goesting om er eind dit jaar in Eindhoven voor te gaan neemt elke dag een beetje toe. Nu maar hout vasthouden dat de knie er hetzelfde over denkt ...

21:19 Gepost door bob | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

08-05-05

mjam

Sinds een drietal weken is mijn vrouwke, samen met buurvrouw An, gestart met de Start2run van MTM. Met een 200-tal moedigen, voornamelijk van het vrouwelijk geslacht, hebben ze onder de kundige leiding van Richard & Jos de kruistocht aangevat. Elke maandag wordt er getraind op de finse piste in Balen, op woensdag zetten ze de atletiepiste van Den Uyt in vuur en vlam en in het weekend wordt het prinsenpark of de Belse bossen onveilig gemaakt. En ze doen dat prima, volhouden girlies !!! Na mijn intervaltraining van dinsdag heb ik de smaak ook volledig terug te pakken ... woensdag mee met de startertjes, gisteren 3 rustige rondjes op de finse piste die 1420 meter meet. Werkelijk een zalige ervaring, zacht als de snelwegen in Zuid-Frankrijk. En vandaag nog 5 km rond de Rauwse Golf. Morgen rustdagje, dinsdag terug intervallen met MTM.

16:54 Gepost door bob | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

03-05-05

back in half force

5 weken later en de wereld heeft niet stilgestaan. Habemus papem, habemus 2 nieuwe marathonlopers (proficiat Koen en Alain) en habem geen kniepijn meer. Na de laatste tocht op 26 maart heb ik gedurende 4 volle weken mijn Saucony's aan de wilgen gehangen. Een prachtig en ongestoord skiverlof in Andorra (absolute aanrader met kleine kinderen) en 3 weken van volledige looponthouding (combinatie van pijnlijke knie, werkwerkwerk en een serieuse keelontsteking) later heb ik vorige week rustig den draad weer opgepakt. Enkele korte sessies en de knie blijkt stand te houden. Loop ondertussen ook met een knieband en stretch dagelijks (voor meer details rond stretchoefeningen voor frictiesyndroom: http://www.sgcvisser.nl/Knietractus.htm). En vandaag terug een eerste intervaltraining met MTM. Goh man, dat deed deugd. Ben enorm blij dat alles weer zijn normale gangetje gaat. Nu enkele weken rustig de training terug opbouwen en stilletjes dromen van het najaar. Misschien lukt het in Eindhoven wel ...

23:04 Gepost door bob | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |