23-03-05

roeien met de riemen die we hebben

Maandagavond 6 km gaan lopen in 't prinsenpark, deze avond nog eens 9. Nog steeds aan een rustig tempo, ontsteking aan de knie is volledig weg maar de conditie ook vrees ik. Mijn AHR is wel dezelfde gebleven als voor enkele weken aan het gelopen tempo, maar ik loop nog steeds met een vermoeid gevoel, wat niet betekent dat ik moe ben ... als je 't nog begrijpt ... Ik bouw deze week nog rustig verder door, in 't weekend hopelijk een loop van 18 km. Eind volgende week neem ik de beslissing of ik Visé ga meedoen. Voorwaarde die ik mezelf gesteld heb is om eind volgende week pijnloos met een goed gevoel over de 20 km te kunnen gaan. Er resten dan nog 4 weken om het MTM-schema verder af te werken. Zoals Morphine reeds gezegd heeft, als absolute beginners moeten we ons niet blindstaren op een behoorlijke tijd ... daar is de basis gewoon niet breed genoeg voor ... gewoon uitlopen en er een goed gevoel aan overhouden. En wie weet als alles meevalt de lat in het najaar iets hoger leggen, bv. onder de 4 uur duiken. Indien het goede gevoel eind volgende week dus niet is teruggekeerd volg ik de goede raad van ons Marathonmanneke en zal den jogger zijn eerste marathon in het najaar gaan lopen .... het worden spannende dagen ...

20:16 Gepost door bob | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Goed gevoel Wel, Bob, ik hoop van harte dat je pijn wegblijft. Zelf loop ik geen zes dagen op zeven meer, maar enkel nog op maandag, woensdag, vrijdag en zondag. Zo heb ik meer tijd om te recupereren, en dat doet inderdaad deugd. Conditie terug opbouwen vergt wel enorm moeite, maar ... traagjes terug opbouwen is de boodschap. Tenslotte toen we begonnen met lopen ... liepen we ook niet direct 10 kilometer, we liepen misschien ook slechts een 2 tal kilometer in een 14-tal minuten. Nu is het net hetzelfde denk ik .... na vier weken rusten ... terug traagjes herbeginnen en beetje bij beetje zelf sterker worden! Succes alvast!

Gepost door: Koen | 23-03-05

Komaan Bob, Ik heb de indruk dat het meer in het kopke zit dan in de benen of de conditie. Je zit qua conditie zeker beter dan mij. Ik twijfel ook bij elke loop over de haalbaarheid en heb ook gedacht om uit te stellen maar heb de raad van Yoeri opgevolgd : inschrijven en rustig doortrainen.
Zeker aan de start komen op de wedstrijd waar je naartoe getraind hebt en dan zien of het haalbaar is. Schrijf jezelf zeker niet op voorhand af !
Het enige geldige excuus is een blessure ... je hebt je nu weken voorbereid met Visé als doel, het zal veel moeilijker zijn een tweede doel voorop te stellen als je het eerste doel zelfs niet aangevat hebt .
Doe me een lol en schrijf je in !
Tot in Visé ;-)

Gepost door: Alain | 23-03-05

gene paniek Ik ken iemand die de marathon liep in 3u10 terwijl hij slechts getraind had voor een halve marathon en nooit meer dan 25 km had gelopen. Dus gene paniek, je hebt al een stevige fond gelegd en je hebt nog een aantal weken om te trainen. Zoals Alain zegt, gewoon inschrijven en ervoor gaan!

Gepost door: Ruthje | 25-03-05

Blijven gaan Beste Bob, een maand voor de M van R'dam (2 weken geleden dus) had ik nauwelijks aan duurlopen gedaan ... in die 2 weken heb ik er nu 3 verteerd ... en ja hoor ... het lukt, niet met tijden waarmee ik me tevreden kan stellen, maar toch ... doe mij een lol en start gewoon ... uitlopen doe je zeker, de tijd is VOLSTREKT onbelangrijk ... zie het als een zeer lange intense training .. uitlopen moet je doelstelling zijn .. de tijd is bijzaak ... en geloof me... iedereen twijfelt hoor ... elk op zijn eigen niveau ... het is ook een beest, maar de kick is onveschrijfelijk ...Inschrijven aub ...

Gepost door: Yoeri | 25-03-05

De commentaren zijn gesloten.