07-03-05

Ieder zijn deel

Na 3 maanden van vlotte voorbereiding voor mijn eerste marathon een eerste tegenslag te verwerken. Wat ik gisteren na de LSD van 25 km al vreesde, is spijtig genoeg waar. De lichte pijn aan de buitenkant van mijn linkerknie werd na de duurloop alleen maar erger. Behandeling met ijs en advies van Richard (langdurige, zachte massage met amandelolie door mijn lief vrouwke) zorgden voor een verlichting maar deze morgen was de pijn nauwelijks te harden. Dus de dokter een bezoekje gebracht. Resultaat: 10 dagen geheelonthouding en 2 weken ontstekingsremmers moeten me van het Iliotibiale band-frictiesyndroom (ITFS) helpen. Oorzaak is te vinden in de overbelasting van pees die van de heup langs de buitenkant van de knie naar het scheenbeen loopt, waarschijnlijk tgv de slechtbeloopbare paadjes. Op zich is deze verplichte rust niet dramatisch, 't is immers nog 8 weken tot Visé, ik maak me voorlopig dan ook geen zorgen. Erger vind ik dat de voorziene skivijfdaagse met 13 vrienden dient afgeblazen te worden, shit !!! Jullie horen medio volgende week wel terug van me. Train ze ondertussen, succes allemaal !!!

13:06 Gepost door bob | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

verdikke ah shit zeg, da's pas slecht nieuws. Heb het vorig jaar ook meegemaakt, wreed pijnlijk. Gelukkig had ik geen marathon in het vooruitzicht, in jouw geval zou ik ook wreed hard vloeken. En zeer jammer van je skitrip, maar op de latten staan zou niet echt goed zijn voor die knie. Hopelijk helpt de behandeling goed en komt je marathon niet verder in het gedrang! Veel beterschap!

Gepost door: Ruthje | 07-03-05

genezing Dat is pech, zeker wat de skivakantie betreft. We zullen uw kilometerkes mee op de teller zetten. Veel beterschap!

Gepost door: Ronny | 07-03-05

FUCK! Ik zit echt met je in ... hou de moed erin en na de verplichte rust zeker niet overhaast proberen km's goed te maken ... Rustig terug starten en luisteren nr de signalen van je lichaam. Sterkte !

Gepost door: Alain | 07-03-05

zere knie Ik heb eind 2003 begin 2004 begin ook weken last gehad van kniepeesklachten. Zonder hardlopen nergens last van. Tussen half en heel uur kwam pijn opzetten die steeds ondragelijker werd en noopte tot wandelen i.p.v. hardlopen. Eerst tijdje rustig aan gedaan en bij lopen gelet niet op schuine vlakken te lopen (midden i.p.v. zijkant weg). Uiteindelijk nieuwe zeer stevige schoenen gekocht die vergeleken met vorige schoenen aanvoelen als hardlopen op bergschoenen. Klachten door meer steun wel weg. Mijn eerste marathon moet nog volgen. Had vorig jaar Amsterdam willen doen, maar door hamstringblessure slechts halve gedaan.

Gepost door: Henk Visser | 08-03-05

Steuntje Bob, een spoedig herstel toegewenst !!!

Gepost door: Rudi & Maddy | 08-03-05

pech maat Ja Bob, ieder z'n deel! Gelukkig kan je het op de sneeuw en de ondergrond steken, maar uiteindelijk zal de echte oorzaak wel liggen in het te snel te veel willen, niet? Een klein jaar geleden besliste je dat je op 1 mei 2005 een marathon wou lopen; ik denk dat een lichaam niet klaar is om dat op zulke korte tijd te doen. Gelukkig ben je bij het marathonteam gekomen, anders was je mss al langer buiten strijd geweest. Of mss ok niet, want dan had je wschlk vorige zondag niet gaan lopen of op de asfaltbaantjes. Wie zal het zeggen? Een kwetsuur komt niet zomaar, maar is een sein van je lichaam dat je te ver aan 't gaan was. Misschien gelukkig nog dat je door de sneeuw uitgeschakeld werd, anders had de kwetsuur zich mogelijk een paar weken later pas geuit.
Nu zit er niks anders op dan te rusten en je goed (laten) behandelen. Gelukkig zit jij met je marathon drie weken later, dus er is nog niks verloren: 10 dagen rust, dan 10 dagen rustig terug opbouwen en dan het definitieve schema vastpakken. Rust ze ! En geniet ervan...hoe gek dit ook klinkt.

Gepost door: Richard | 09-03-05

De commentaren zijn gesloten.