26-02-05

zwaar

Vandaag mijn eerste halve marathonwedstrijd gelopen in de Eerselse bossen. Prachtig parcours, voornamelijk op goed onderhouden fietspaden en kleine landwegen. De wedstrijd ging over 2 ronden van iets meer dan 10.5 km. Ik was des morgens goed op tijd vertrokken en arriveerde om 10.00 met een aantal leden van MTM, die met ongeveer 30 personen behoorlijk vertegenwoordigd waren. Met startnummer 4 werd mij iets te veel eer aangedaan, maar dat gaf me wel extra moed. Daarenboven waren er ook 4 collega's van het werk afgedaald naar de grensstreek. Om 11.00 stipt weerklonk het startschot en nam ik samen met Stef en één van de leuke dames van MTM (shame on me, ben haar naam vergeten) een rustige start. Na 10 km al keuvelend lopen kwamen we door aan 59.15 en besloten we het tempo lichtjes op te drijven naar 5.30 min/km. Km-aanduiding was behoorlijk onduidelijk, bevoorraading daarentegen vrij goed georganiseerd om de 5 km. Na 15 km en bij een hartslag net onder de 170 begonnen de beentje toch behoorlijk pijn te doen en stopten de verhalen. Maar we beten door en dankzij onze versnelling tijdens het 2de deel haalden we toch heel wat andere deelnemers in. De laatste 2 km kreeg ik het wel echt moeilijk maar die moesten absoluut nog onder de 5.30 om binnen de 2 uur binnen te komen. Dankzij het ongelooflijke kopwerk van enkele MTM-ers (die ondertussen al lang aangekomen waren en gewoon nog eventjes aan het uitlopen waren) lukte het dan om de streep te halen binnen de 2 uur. Voldaan stretchte ik nog even uit en kapte samen met mijn werkmakkers 3 heerlijke trappisten naar binnen op mijn tijd van 1.59.32 u.

15:55 Gepost door bob | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

Commentaren

proficiat ! goede wedstrijd gelopen, bob !
Perfect gedoseerd en leuk afgesloten ...

Gepost door: Alain | 26-02-05

prachtig sorry dat ik niet zo veel kunnenzeggen heb maar was behoorlijk laat daar en na de strijd ben ik;,direct vetroken naar huis en heb daarom niet zien aankomen maar ik vind het een prachtige prestatie . je tijd op de marathon zal ong. rond de 4.10u liggen denk ik ,en dat is zeer goed als ge moet denken dat ge een half jaar geleden nog met moeite 5 km liep.
DOE ZO VERDER

Gepost door: mario | 26-02-05

prachtig ! voorwaar een mooie prestatie ... een voldaan gevoel zal je niet vreemd zijn

petje af ...

Gepost door: Jo | 26-02-05

knap! Wow, superprestatie!

Gepost door: Ruthje | 27-02-05

mooi, mooi, mooi ! Prima wedstrijd, een negatieve split betekent dat je je wedstrijd goed hebt ingedeeld en nog reserve hebt, een opsteker voor 1 mei,
nog twee maand doorbijten !

Gepost door: Frank Spencer | 27-02-05

Net eronder! Mooi zo, Bob, inderdaad, perfecte indeling van je wedstrijd. En ... dat is nog es een manier om af te sluiten.

Gepost door: Koen | 28-02-05

Proficiat... Altijd tof om een vooropgesteld doel te halen !

Gepost door: erik | 28-02-05

Goed gedaan! Mooie prestatie!
En heb je zondag ook gelopen voor de Nationale Wandeldag? Heb vorig weekend Beerse-Brecht gereden! Mooi weer maar koud, vooral in de schaduw!
Groetjes,
Martin

Gepost door: Martin | 28-02-05

mooi proficiat Bob. Gebruik tevens deze wedstrijd als leidraad voor je marathontempo. Ik zou in ieder geval niet sneller starten dan 6 min de km. Versnellen kan je altijd later in de wedstrijd nog, vertragen is meestal van moeten.

Gepost door: Ronny | 28-02-05

mooi proficiat Bob. Gebruik tevens deze wedstrijd als leidraad voor je marathontempo. Ik zou in ieder geval niet sneller starten dan 6 min de km. Versnellen kan je altijd later in de wedstrijd nog, vertragen is meestal van moeten.

Gepost door: Ronny | 28-02-05

=) Schitterend... Lekker onder die 2 uur gedoken - persoonlijk had ik er nog een paar trappisten meer op gedronken. ;-) Geniet maar uitgebreid van dat zuur verdiende maar o zo lekker wedstrijdgevoel!

Gepost door: Stefan | 02-03-05

Sjieke dinges! Knappe prestatie zenne, geniet er maar van & als je zo blijft verderdoen lijkt die marathon me geen enkel probleem!

Gepost door: Pinnie | 03-03-05

De commentaren zijn gesloten.