05-02-05

2005, tiptop in orde ?!

Wederom een prachtig loopweertje. Trouwens heel 2005 was tot nu toe metereologisch tiptop in orde qua loopomstandigheden. Kan me niet herinneren dat ik de 25 dagen die ik dit jaar al gelopen heb druipnat (van de regen, welteverstaan) ben thuisgekomen. En het aantal zonovergoten weekends is niet meer op 1 hand te tellen. Gisteren voor de eerste keer met een start2run-collega gaan joggen in één van de vele Brusselse stadsparken. Een heel rustige 5 km, AHR van 117, ben zelfs achteraf niet gaan douchen. En nu net mijn wekelijkse intensieve training achter de rug. 4 km ingelopen aan 6.15, dan 4 km aan 5.15 en nog 4.5 uitlopen aan 6.00. Het ging super vandaag, ik merk dat mijn basissnelheid traag maar zeker de hoogte inklimt en de AHR zoekt steeds lagere niveaus op. Ben benieuwd hoe ik morgen mijn 19 km ga verteren. Zal zowieso behoorlijk zwaar worden want vanavond wordt er nog gevierd. De culinaire kunsten van de River Kwai in Antwerpen zullen de pijn van mijn 37ste verjaardag moeten doen vergeten. Ondertussen ook de 1/2 Marathonknoop doorgehakt. Binnen 3 weken aan de start in Eersel, Morphine heeft zich ook al geëngageerd, tof !! Nog liefhebbers? Nog een vraagje voor de specialisten onder jullie. Mijn sportschoenen zijn ondertussen 6 maanden oud en hebben naar schatting een 700 km verteerd. Tegen 1 mei zullen er dat meer dan 1200 zijn. Zou ik nu al nieuwe kopen en ze stillaan inlopen om er tegen 1 mei aan de start van mijn eerste marathon mee te verschijnen of kunnen sportschoenen meer dan 1200 km aan? Alvast bedankt voor jullie goede raad !!

15:33 Gepost door bob | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

eersel hallo bob,
wat betreft eersel ,daar zal ik ook proberen te zijn,maar dat hanhgt van de werkomstrandig heden af van mijn vrouw, anders moet ik op de kinderen passen en zal er van lopen niet vel in huis komen. we zullen wel zien!!!En wat uw loopschoenen betreft, ik koop na elke marathon nieuwe schoenen en dan hebben die de trainingen vooraf ge had en de marathon en dat zullen ong . 1500 km zijn en zo heeft johan de martelaere dat gezegt (van de sportwinkel ) en na de marathon begin ik afwisselend met nieuwe en met mjn oude te lopên , dan zijn het niet zo veel km .Ik zou in elk geval nu niet met nieuwe beginnen te lopen , goed voor gekwetst te geraken ,elke schoen zit een beetje anders in het begin.
Ik loop altijd met peagassus van nike, een zeer lichte schoen met grote demping en stevige hiel bescherming voor het voorkomen van omzwikken van de voet .Maar dar is natuurlijk een persoonlijke keuze.
Michien tot straks op de training ( 22 km naar het prinsenpark).

Gepost door: mario | 06-02-05

Schoenen. Het is een goed idee om een nieuw paar te beginnen inlopen voor het vorige paar compleet versleten is. Kwestie van de overgang geleidelijk te laten verlopen. Als je een wedstrijd op het oog hebt, is het beter om die inloopperiode niet te kort te nemen (heeft me in Rotterdam ooit 3 gebroken teennagels gekost - niet zo plezant). Gewoonlijk doe ik ongeveer 800 kilometer met een paar schoenen. Maar ik ben dan ook een frele baaske. Anderzijds (hout vasthouden) raak ik zelden geblesseerd. =)

Gepost door: Stefan | 08-02-05

De commentaren zijn gesloten.