30-01-05

contente mens

Vandaag mijn eerste wedstrijd gelopen. De jogging van het zilvermeer, wedstrijd over 10 km, 4 rondjes rond het mooie meer. Massale opkomst, het waren er zeker enkele honderden. Had met één van de dames van groep 9 afgesproken om te streven naar 5.30 per km en dan zouden we wel zien in het tweede deel van de loop. Zoals gebruikelijk werd er veel te snel gestart en onze eerste km zat er dan ook al op na 4.55, en de tweede nog in 5.10, dan toch proberen om rond de 5.30 te blijven wat de volgende 5 km ook lukte. Hartslag heel de tijd rond de 165. Voelde na 3 ronden dat ik toch nog wat overschot had en ben dan alleen doorgegaan. Heb toch nog wat collega-lopers ingehaald en kwam tevreden binnen na 52.30. Moe maar toch nog niet volledig leeg, dus het kan nog wel wat sneller. Dat zal voor volgende keer zijn. 't is immers op 1 mei dat het moet gebeuren !!

12:46 Gepost door bob | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

29-01-05

snif snif

Gisterenmorgen opgestaan met houten kop, een schurende keel en een druipneus van hier tot in Tsjakamakka. Thuisblijven was geen optie, ik was immers al enkele dagen niet meer op mijn buro geweest en de werkstapel zou te groot worden. Sportzak vanachter in de auto ... en daar is ie ook de hele dag blijven staan, 't ging me gewoon niet af. 's avond om 10 uur bedje in en vandaag voel ik me al iets frisser. Omdat morgen mijn 1ste wedstrijd op het programma staat zojuist toch even gecheckt wat zo'n verkoudheid doet met de lopende mens. 5 km loslopen en enkele sprintjes ertussen. Was wel iets korter van adem en AHR was stuk hoger dan normaal, maar al bij al ging het vrij behoorlijk. Seffens met de kiddies even naar Zilvermeer rijden om parcours te bekijken en eventueel nog een handje toe te steken en de rest van de dag wat rusten. Hopelijk is morgen de verkoudheid voor het grootste stuk achter de rug en kan ik mezelf voor de volle 100 % testen.

09:49 Gepost door bob | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

27-01-05

fuck

Damn, die donderdagavondtraining lukt toch niet te best, weeral veel te laat thuis van 't werk, M.M. in Brussel en dat loopt steevast uit. En nu op de kindjes passen tot vrouwkelief terugkomt van haar wekelijkse yogasessie. Kan deze rain check missen als de pest, zeker op dit moment in de voorbereiding dus ga morgenmiddag per uitzondering mijn lunch opofferen voor een uurtje lopen !

20:32 Gepost door bob | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

26-01-05

Lopen is wiskunde !

De mens is een gewoontebeest. Er zijn er die op VTM afstemmen om hun dagelijkse portie Familiesentiment naar binnen te laten spoelen, anderen duiken de woensdagavond het stedelijk zwembad in om hun lichaam terug in de gewenste V-vorm uit lang vervlogen tijden te krijgen of snuiven wat cultuur op in de één of andere polis. Geen van dit alles voor mij, ik loop elke woensdagavond mijn plaatselijk parcourtje van 5 km in 30 minuten. Mijn wekelijkse opdracht: de gemiddelde hartslag week na week omlaag krijgen. Vandaag afgeklopt op een AHR van 137. Door Morphine voor de eerste keer in mijn lopersbestaan geconfronteerd met RPP (Runners Peer Pressure). Gij gaat uw eerste wedstrijd lopen, aha, en hoe lang gaat ge over die 10 km doen, denkt ge ? Awel, ik heb begot geen idee ! Laat ons stellen dat ik ga proberen mijn kopke er bij te houden en de eerste 5 km aan 5.30/km te doen. De 2de helft probeer ik dit ook vol te houden en als het kan misschien nog iets beter. 55 minuten is dus het streefdoel ! Nu we dan toch bezig zijn, wat de Marathon van Visé betreft, dus binnen 3 maanden, deze zou ik graag lopen aan 6 min/km wat mijn totaaltijd op 4.15 u. zou brengen. We zullen wel zien !

21:26 Gepost door bob | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

25-01-05

alternatieve intervaltraining

Piste was vandaag niet beschikbaar wegens te glad , dus geplande intervaltraining (7 x 300 m in 80 sec met 100 rust) letterlijk in de sneeuw gevallen. Maar trainer Jos zou trainer Jos niet zijn moest hij de 100 gemotiveerde marathonfreaks geen valabel alternatief aanbieden. Met z'n allen dus 2 km inlopen richting Alma Mol en daar als de eerste de beste motorbende volledig beslag gelegd op een plaatselijke baan die ongeveer 1 km lang was. 1 minuut alles geven, 1 minuut uitlopen en dit 10 x herhaald onder de argwanende blikken van de plaatselijke bewoners die zich ongetwijfeld afvroegen waarom die honderdkoppige bende in hordes van 10 constant hun straat op en af liep. Na 4 beurten was ik al behoorlijk buiten adem en kwam ik tot het besef dat ik in de verkeerde groep gesukkeld was, met name groep 8, net als groep 9 volledig samengesteld uit girliepower, maar dan van het supersnelle soort. Toch volgehouden en ondertussen ook plannen gesmeed om zondag toch maar mee te doen aan de 10 km ipv de 5 tijdens de Zilvermeerloop (Richard, noteren hè). Echt wel benieuwd wat ik er van terecht ga brengen! Eindelijk ook even kunnen kennismaken met Mario van marathonmanneke.skynetblogs.be, tof maar spijtig genoeg moest ik onmiddellijk door zodat de trappist achteraf er niet van gekomen is, hebben we nog te goed Mario !

21:07 Gepost door bob | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

23-01-05

puur genieten, deel 2

2de prachtige dag op rij en voor de eerste keer in mijn leven de kaap van 15 km overschreden. 16 km met MTM, groep 9, de groep van de girl-power. Tempo lag op 6min/km wat voor deze ex-jogger ideaal is. Om de 2 weken breien zij enkele km extra aan de LSD (binnen 2 weken 19, 4 weken 22, 6 weken 25, binnen 8 weken 28 en dan met Pasen de run van Mol naar Scherpenheuvel om kaarske te gaan branden, 32 km en de laatste lange duurtraining voor hun marathon van Rotterdam. Ik ga mijn training dan nog 3 weken doortrekken naar de Maasmarathon toe. Alhoewel, vandaag gehoord dat een aantal lopers pieken naar de Marathon van Praag die de 2de helft van mei zou gelopen worden... Lijkt me ook wel leuk, we zien wel ! Loop ze nog vandaag want ik vrees aan het weerbericht te horen dat we wel eens een helse week tegemoet zouden kunnen gaan !

11:31 Gepost door bob | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

22-01-05

puur genieten

Prachtig weertje deze morgen. Thuis vertrokken, langs de Rauwse Wateringen naar de Blauwe Kei via expositieruimte "de kristallijn", enkele kilometers met 1 van de 3 kanalen die Mol-Rauw omarmen als rustige toeschouwer en terug via het door Natuurpunt beheerde domein "De Maat" en het door dikke Duitsers bevolkte Sunparks Rauwse Meren. Goed voor 12 km loopplezier. 3 km opgewarmd aan 6.30, vervolgens 5 km aan 5.30 en de laatste 4 km aan 6.15. Gemiddelde hartslag van 146. Morgen voor de eerste keer de grens van 15 km oversteken. Afspraak morgenvroeg 9 uur aan Sporthal "Den Uyt' voor 16 volle kilometers aan 6.00 . Hopelijk met even mooi weer als vandaag !!

16:40 Gepost door bob | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

20-01-05

excuses

Veel te laat thuis van een veel te drukke werkweek, veel te slecht weer. 't zat er echt niet in vandaag. Morgen ook al niet. De geplande 28 km in het weekend zullen extra pijn doen. No pain, no gain !

23:43 Gepost door bob | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

19-01-05

dinsdag en woensdag

Maandag dagje rust gehad. Train nu al een 4-tal weken 5 dagen/week. Dinsdag interval bij MTM, woensdag traag plaatselijk loopje van 5 km. Donderdag 10-tal km extensief, zaterdag stukje intensief in bosloop van 12 km en zondag LSD die om de 2 weken 2 km langer wordt (dus nu zondag 16 km) aan 6 min/km.Gisteren stond intervaltraining op de piste op de planning. Dit was echter buiten moeder natuur gerekend. Baan lag er iets te glad bij voor intervaltraining dus besloot trainer Jos Wouters wijselijk het programma aan te passen. 2.5 km rustig inlopen, wat stretchen en dan sprintjes van 50 meter (voetbalveld dwarsen), afgewisseld met 50 meter terugwandelen, dit 10x herhaald en dan het voetbalveld volledig rond. En opnieuw ... en opnieuw. Nog eens 2.5 km uitlopen. Goed voor totale training van 10 km en anderhalfuur afwisseld zwoegen. Heb gisteren met heel wat mensen van de club tijdens de training kennisgemaakt. Bijzonder divers gezelschap, van juniors tot fikse grootmoeders, snelle veertigers met tijden op de marathon onder de 2.30 u. tot zestigers die vorig jaar hun eerste marathon liepen onder de 3.30 u. , allen met dezelfde passie, nl. lopen. Nadien ook ingeschreven voor mijn eerste wedstrijdje van 5 km tijdens zilvermeerloop op zondag 30 januari. Ga daar eens echt alles geven, kijken wat er ondertussen al in de kast zit? Deze avond laat nog 5 km recup in iets meer dan half uurtje. En nu lekker bedje in ! En beste collega-bloggers, ga ook eens kijken bij pierke.skynetblogs.be, heeft vorig jaar zijn eerste marathon gelopen, heeft op dit moment andere katten te geselen en kan onze steun zeker en vast gebruiken ! Doen hè !!!

23:44 Gepost door bob | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

16-01-05

stokje

Stokje gekregen van Koen, dus dat wordt ook voor mij wel even graven. Vroeger een groot muziekliefhebber geweest maar sinds de komst van de kinderen 5 en 6 jaar geleden niet altijd voldoende tijd gehad/gemaakt om mee te blijven. Wel jaarlijks sinds mijn 16de (da's dus toch al 20 jaar) vaste klant van de Werchterwei begin juli. Sinds enkele maanden wel terug TMF's "de afrekening" aan 't frequenteren om niet helemaal uit de boot te vallen.

 • Wat is de grootte aan muziekbestanden op je PC?

  Dat zal niet meer zijn dan enkele tientallen liedjes. Heb wel een uitgebreide kast vol CD's. Weekend met vooruitstrevende vrienden heeft me wel aan 't watertanden gemaakt om een Ipod aan te schaffen.

 • Wat is je laatste aangekocht CD?

  Dat is de nieuwe van U2, heb het gevoel dat ze teruggekeerd zijn naar hun roots, dat de cirkel rond is. Voorts laatste jaar ook wild geweest van Muse, Stash, Annastasia, Zornik en ja, zelfs de laatste van Rammstein (America) kan me bekoren, maar zal waarschijnlijk voor een stukje te maken hebben met de bijzonder grappige videoclip.

 • Wat is je laatste beluisterde nummer?

  CD die nu opstaat is Nunca fue pena mayor, religieuse muziek uit de tijd van Paus Alexander den 6de, die we vorig jaar bij een bezoek aan vrienden in Girona gekocht hebben in zo'n typisch "zenwinkeltje" dat vlakbij de woning van Lance en Sheryl lag. Leuk om de avond rustig te beëindigen

 • 4 nummers die veel voor me betekend hebben?

  Da's echt ne moeilijke, in ieder geval de volledige eerste CD van Pearl Jam, Ten als ik me niet vergis. Voor mij dé CD die een puber doorheen zijn liefdesverdriet kan loodsen. Ook het volledige oeuvre van Faithless vanwege het bijzonder hoog dansgehalte. Killing in the name of van Rage against the machine vanwege de enorme kracht van het nummer, trouwens beste wat ik live ooit heb meegemaakt, ergens begin jaren 90 op Pukkelpop en toch ook nog even Sadness van Stash vermelden. Indien dit belgisch groepje in Amerika was geboren hadden ze nooit nog moeten werken, zo mooi !!!

 • Aan wie geef je dit stokje door?

  Aan Richard (secretaris MTM), Mario (Marathonmanneke) en mijn schoonbroer Rollusbillus ! Succes !!!

 • 21:38 Gepost door bob | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

  veel in de Ardennen

  Net terug van een heerlijk weekendje in Heure. Prachtig gelegen in het hart van de Ardennen, vlakbij Durbuy en Marche. Weekend stond in het teken van Carpe Diem, dus genieten en nog eens genieten. Veel gegeten, nog meer gedronken maar toch ook wat tijd gemaakt om de sportschoenen uit te testen op het heuvelachtige terrein. Goed voor 15 km training bergop en bergaf. Vreselijk zwaar, heb eind vorig jaar een mooi marathonboek gekregen waarin een stuk gewijd is aan de "jungfraumarathon" in Zwitserland. Deze start op een hoogte van 566 meter en eindigt 42 km later op 2100 meter hoogte. Voor de echte freaks : www.jungfrau-marathon.ch. Na dit weekend besloten dat dit de eerste jaren geen spek zal zijn voor deze jongen zijn bek. Morgen rustdag en dinsdag terug interval met MTM. Ook nog even dank aan Koen voor 't gekregen stokje, zal er proberen zo snel mogelijk werk van te maken.

  21:23 Gepost door bob | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

  13-01-05

  tussendoortje

  Deze avond snel tussendoor toch nog half uurtje gevonden om 5 km te lopen. Rustig tempo, iets onder de 10 km/u, na intervaltraining van gisteren. Ben tevreden dat ik AHR op 130 heb kunnen houden. Morgen rustdag en zaterdag en zondag 2 stevige trainingen in de Ardennen.

  20:54 Gepost door bob | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

  12-01-05

  intervaltraining

  Deze avond de intervaltraining van MTM-schema aangepakt. Inlopen gedurende 2 km en dan 7 x 300 meter @ 80 seconden met telkens 100 meter uitlopen tussenin. Hartslag laten slingeren tussen - 130 en + 160. Training afgerond met 2 km uitlopen. Goed voor 40 minuten afwisselende training. Morgenavond recuperatietraining op m'n eentje, werk slorpt me deze week in die mate op dat ik niet aan de trainingen van MTM zal kunnen deelnemen. Zal pas voor volgende week dinsdag zijn maar ondertussen zitten we niet stil, hoor !

  21:07 Gepost door bob | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

  11-01-05

  dubbele opdracht tussen soep & pattaten

  Zoals gevreesd zal de training deze week tussen de soep & pattaten uitgevoerd worden. Vandaag mezelf 2 doelen opgelegd. 1) Minstens 1 uur lopen aan een max HF van 134, dus een recuperatieloop pur sang en 2) dit op een kort, dus zichzelf steeds herhalend parcours om ook de psychische strijd die zich op 1 mei aankondigt de baas te kunnen. Zo gezworen, zo gedaan. Een route uitgestippeld rond het plaatselijke golfterrein, een exacte 1640 meter en dit 6 x afgelegd aan een AHR van 130. Snelheid lag iets boven de 9 km/u. Ondertussen ook enkele golfballetjes gevonden die op de plaatselijke zwarte markt verkocht worden aan een halve €. Of hoe je van lopen rijk kunt worden. Morgenavond de intervaltraining van MTM in mijn zielige alleen.

  19:43 Gepost door bob | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

  09-01-05

  groep 8

  Deze morgen met groep 8 meegelopen ...., daar ik vandaag de enige van groep 9 was en alleen is maar alleen nietwaar ! Dus 14 km ipv 12 aan een lekker constant tempo van 6 min/km. Sta er altijd versteld van hoe die hazen, in groep 8 en 9 van het vrouwelijke geslacht, dat tempo altijd zo mooi strak kunnen aanhouden, knap hoor ! AHR schommelde heel de tijd tussen 140 en 145, te hoog maar ja, ge moet volgen, hè. Heb in ieder geval nooit het gevoel gehad dat ik me forceerde en kijk dan ook fier terug op de voorbije week waar ik voor het eerst sinds mijn avontuur begon meer dan 50 km heb afgelegd. Volgende week kondigt zich moeilijk aan wegens een aantal beroepsmatige verplichtingen en een Ardennenweekend met vrienden. 't lopen zal deze week tussen de soep en de patatten moeten gebeuren. Hoop dat ik donderdagavond toch nog even vrij kan maken om samen met MTM te trainen !

  11:00 Gepost door bob | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

  08-01-05

  windkracht 7

  Vandaag weer kennisgemaakt met de sterkte van de natuur, m.n. een krachtige West-Zuidwestenwind, door de Frankies en Sabinekes onder ons ook wel windkracht 7 genoemd. De 10.5 km vakkundig in 3 stukken gekapt, deel 1 extensief, deel 2 intensief en deel 3 uitlopen, goed voor 1 uur zaterdagnamiddagtraining. Loop nu reeds 6 weken heel consequent volgens lactaattestgebaseerde schema's en merk dat ik steeds langer en harder kan lopen aan een lagere hartslag. Ben ik mijn joggersharen dan toch definitief aan het inruilen voor een vlot loperskapsel ;-) . Morgen nog 12 km met MTM (9 u. sporthal Den Uyt)

  19:07 Gepost door bob | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

  06-01-05

  Wat stond er vandaag op het menu bij MTM?

  Vandaag voor de 2de keer gaan meelopen met MTM (MarathonTeamMol). Op het menu stonden 11 volle km met groep 9 (de vrolijke dames). Als voorgerecht werd 1.5 km warmlopen geserveerd, m.n. van Sporthal Den Uyt tot parking Alma. Als hoofdgerecht 2 plaatselijke rondes van 4 km elk @ 5.45 m/km en als dessert ...... nogmaals het voorgerecht. Waar ik dinsdag het gevoel had bij de intervaltraining dat ik mijn buik niet vol had, bleek het bord vandaag iets voller. Extensief loopje (voor mij betekent dat tussen AHR 134 - 151) werd afgewerkt tegen de bovengrens (AHR van de 8 km was 150). beentjes konden wel goed mee en ik had een aangename gesprekspartner die ook nog de echtgenote bleek te zijn van een vroegere studiegenoot. De wereld kan soms toch klein zijn, niet? Voorts tot de constatie gekomen dat Rotterdam niet haalbaar is wegens ... hoogtestage in Andora (skieën met familie) en door trainer Jos Wouters op mijn gemak gesteld omdat ik het schema van de laatste 3 weken voor de Rotterdammarathon nog een keer kan herhalen. Ook leuk om te horen dat een aantal leden van de club hun weg naar mijn blogje hebben gevonden! Blijven doen, zou ik zeggen, alle steun is welkom !! Plan voor morgen blijft behouden, m.n. nieuwe routes zoeken, zaterdag intensief loopje op mijn eigen en voor zondag geen wedstrijd maar 12 km. @ 6 min/km met MTM.

  22:38 Gepost door bob | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

  05-01-05

  recuperatie

  Rustig aan vandaag, op aandringen van de experten. Dus recuperatieloopje ten voeten uit .... 5 km aan 9 km/h, AHR 128 dus dat zit echt wel goed. Lekker de licht opgespannen spieren loslopen. De rest van de week verlof, dus morgen funday met de kids, zal waarschijnlijk zwemmen + filmpje worden en naar alle waarschijnlijkheid morgenavond 11 km met MTM (marathonteammol), vrijdag helemaal alleen thuis (vrouwke werken, kids op verplaatsing, ook dat kan deugd doen) wat nieuwe routes uitstippelen (tussen 15 en 20 km, zullen we de volgende maanden nodig hebben), als alles goed gaan zaterdagmorgen nog effe met MTM lopen in Prinsenpark en zondag jogging van 6 km meepakken. Mmm ...

  23:01 Gepost door bob | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

  04-01-05

  1ste training met marathonclub Mol

  Vandaag 1ste training met de marathonclub van Mol. Intervaltraining met groep 9 in gezelschap van 9 leuke dames. Na 2 km opwarmen en de nodige stretchoefeningen werd er gestart met 3x(100/200/400/200/100 R100 tempo 27 per 100) R600. Had de smaak zo te pakken dat we er nog een 4de serie bijgekletst hebben. Voor de geïnteresseerden : schema's zijn terug te vinden op http://users.pandora.be/marathonteam/. Op 30 januari organiseert het marathonteam van Mol een bijzonder leuke wedstrijd in het prachtige Zilvermeer. Meer info op http://marathonteammol.skynetblogs.be . Zeker het overwegen waard. Ondertussen ook nog dank aan Richard voor het over de streep trekken van deze (ex)jogger. En misschien lukt die Rotterdammarathon dan toch nog wel. We zullen zien !!!

  22:25 Gepost door bob | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

  03-01-05

  I don't like mondays

  Pf, 't is helemaal niet leuk werken gaan na een lang en leuk feestweekend. Heb het altijd moeilijk om dan de draad weer op te pakken. Bovendien in de late namiddag nog naar de hoofdzetel in Brussel moeten afzakken voor een verplicht nummertje, m.n. dé nieuwjaarsreceptie. Veel te laat thuis en dus net uit pure frustratie nog 5 km gelopen en 't ging voor mijn doen behoorlijk hard. Zo, ook dat kan deugd doen !

  22:34 Gepost door bob | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

  02-01-05

  2005, een goed gevoel !

  Ondanks de goede voornemens van donderdag op 1 januari het loopschoeisel niet aangetrokken. Nog iets te veel alcolhol in lijf en leden, zullen we maar zeggen. Deze morgen in halfbewolkte omstandigheden 12 km gelopen, en 't voelde lekker aan na 2 dagen van looponthouding. Heb mijn beste tijd op deze loop vandaag bijna 2 minuten scherper gesteld bij een AHR van 145. Er zit dus behoorlijk wat progressie in de laatste weken, want 1 maand geleden was ik voor deze afstand toch 6 minuten langer onderweg. Geeft me bij de start van dit nieuwe loopjaar een goed gevoel. Morgen rustdagje en dinsdag voor de eerste keer meetrainen met een marathonclub van Mol. En nu even een aantal wedstrijden kiezen voor de volgende maanden.

  12:40 Gepost door bob | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |