26-01-05

Lopen is wiskunde !

De mens is een gewoontebeest. Er zijn er die op VTM afstemmen om hun dagelijkse portie Familiesentiment naar binnen te laten spoelen, anderen duiken de woensdagavond het stedelijk zwembad in om hun lichaam terug in de gewenste V-vorm uit lang vervlogen tijden te krijgen of snuiven wat cultuur op in de één of andere polis. Geen van dit alles voor mij, ik loop elke woensdagavond mijn plaatselijk parcourtje van 5 km in 30 minuten. Mijn wekelijkse opdracht: de gemiddelde hartslag week na week omlaag krijgen. Vandaag afgeklopt op een AHR van 137. Door Morphine voor de eerste keer in mijn lopersbestaan geconfronteerd met RPP (Runners Peer Pressure). Gij gaat uw eerste wedstrijd lopen, aha, en hoe lang gaat ge over die 10 km doen, denkt ge ? Awel, ik heb begot geen idee ! Laat ons stellen dat ik ga proberen mijn kopke er bij te houden en de eerste 5 km aan 5.30/km te doen. De 2de helft probeer ik dit ook vol te houden en als het kan misschien nog iets beter. 55 minuten is dus het streefdoel ! Nu we dan toch bezig zijn, wat de Marathon van Visé betreft, dus binnen 3 maanden, deze zou ik graag lopen aan 6 min/km wat mijn totaaltijd op 4.15 u. zou brengen. We zullen wel zien !

21:26 Gepost door bob | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Prachttijd!!! Bob, 55 minuten .. ideaal ... 4 uur 15 minuten .. zou ik direct voor tekenen ... doe zo voort!!!

Gepost door: Koen | 26-01-05

scherper zetten ! Komaan Bob,
Zet die tijd maar wat scherper ... ik zou het leuker vinden als je zelf twijfelt over de haalbaarheid van de streeftijd. Op 21/1 liep je 5:30/km in training ... 51:35 lijkt me wel wat ;-))
Als je 4uur15 op 1 mei loopt hoop ik dat je meeneemt ...

Gepost door: Alain | 27-01-05

marathonloper ? Dear Bob,

Ik sluit me aan bij koen, een prachttijd inderdaad, ik zou willen dat ik het kon; een marathon in 4 u 15 minuten ... maar ik denk ook dat morphine gelijk heeft, je moet je tijd ietwat scherper stellen, ik dnek dat je sneller uitlopen zal in Visé ...

greetings


Hoe snel liep de oorspronkelijke koerier/soldaat die dood neerviel na het brengen van het goede nieuws eigenlijk ? Weet iemand dat ?

Gepost door: Jo | 27-01-05

ode aan luie vrouwen! awel sè! dà verklaart waarom lopen en marathontoestanden niet aan mij besteed zijn: ge moet begot den helen tijd lopen rekenen!
jakkes!
is dan nu maar nen indruk van mij, of is het inderdaad zo dat mannen altijd numerieke parameters nodig hebben om zichzelf te stimuleren??
ts ts ts
als ík ooit ga lopen (met de nadruk op ALS), dan zal het toch zijn om de frisse lucht op te snuiven en naar de bloemekes aan de kant te lonken in plaats naar de cijferkes op mijne polar!
voilà, bij deze is mijn geweten weer gesust: tijdlopen, da's gewoon een testosteronieke afwijking! ;-))

Gepost door: karin | 27-01-05

dear people, stop overacting!

Gepost door: V.G. | 28-01-05

De commentaren zijn gesloten.