04-01-05

1ste training met marathonclub Mol

Vandaag 1ste training met de marathonclub van Mol. Intervaltraining met groep 9 in gezelschap van 9 leuke dames. Na 2 km opwarmen en de nodige stretchoefeningen werd er gestart met 3x(100/200/400/200/100 R100 tempo 27 per 100) R600. Had de smaak zo te pakken dat we er nog een 4de serie bijgekletst hebben. Voor de geïnteresseerden : schema's zijn terug te vinden op http://users.pandora.be/marathonteam/. Op 30 januari organiseert het marathonteam van Mol een bijzonder leuke wedstrijd in het prachtige Zilvermeer. Meer info op http://marathonteammol.skynetblogs.be . Zeker het overwegen waard. Ondertussen ook nog dank aan Richard voor het over de streep trekken van deze (ex)jogger. En misschien lukt die Rotterdammarathon dan toch nog wel. We zullen zien !!!

22:25 Gepost door bob | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

marathonteam mol Bob,
Ik heb de schema's eens bekeken maar ik begrijp er niet zoveel van :
Werken ze toe naar R'dam?
Ik lees overal dat bij een eerste marathon de lange duurlopen het belangrijkst zijn, maar daar vind ik niks van terug in hun schema's.
Op basis waarvan zijn de 10 niveaus geselecteerd ?
Ik heb van runnersweb een 18-weken schema afgehaald en dat ziet er toch allemaal veel eenvoudiger uit. Met uitzondering van die 9 leuke dames lijkt me dat pistelopen toch maar een saaie bedoening.
Bij mij is het allemaal gericht op het kunnen lopen van die 42km en veel minder "in welke tijd".
Is het te zwart-wit te denken dat duurlopen gericht zijn op het kunnen lopen van de kilometers en dat interval gericht is op snelheid ???

Gepost door: Alain | 05-01-05

Dat zal niet ver naast de waarheid zijn, Alain. Voor een eerste marathon kreeg je gewoonlijk zelfs niks van snelheidswerk voorgeschoteld. Ah, waar is de tijd... Voor het eerst naar Rotterdam met als langste duurloop zegge en schrijve 23 kilometer in de benen... ;-)

Gepost door: Stefan | 05-01-05

De commentaren zijn gesloten.